Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Seminar „Lapse õigused meedias”-7.novembril Õpetajate Majas

MTÜ Lastekaitse Liit korraldab kolmapäeval, 7. novembril Tallinnas seminari „Lapse õigused meedias“, et arutada, kuidas laste ja perede lugusid kajastada lapse huvidest lähtuvalt.

Seminar „Lapse õigused meedias“ toimub 7. novembril algusega kell 10.30 Tallinna Õpetajate Maja magistrisaalis (Raekoja plats 14, Tallinn), kuhu on oodatud lastekaitsetöötajad, lastega töötavad spetsialistid ning laste ja perede lugusid kajastavad ajakirjanikud.

MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Alar Tamme sõnul on meil kõigil õigus teada, mis ühiskonnas toimub, kaasa arvatud seda, kuidas elavad meie lapsed. Kuid selle info vahendamisel peame täiskasvanutena alati jälgima, et viis, kuidas infot edastatakse, ei riivaks laste õigusi ja heaolu.

Seminaril arutletakse, kuidas laste ja perede olukorrast infot anda laste õigusi riivamata ning mida teha, kui lapsi ja peresid kajastavates lugudes on rikutud laste õigusi. Eesti Rahvusringhäälingu eetikanõunik Tarmu Tammerk tutvustab üldisi põhimõtteid, mida meedia peaks järgima oma töös. Ajalehe Eesti Ekspress ajakirjanik Sulev Vedler annab ülevaate sellest, mida ajakirjanik silmas peab, kui lastest ja peredest lugusid kirjutab. Pressinõukogu esimees Eve Rohtla tutvustab pressinõukogusse pöördumise korda ja pressinõukogu otsuseid.

Seminari korraldab MTÜ Lastekaitse Liit koostöös Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti ja MTÜ Lapse Huvikaitse Kojaga. Seminari korraldamist toetab Hasartmängumaksu nõukogu. Seminariga aidatakse kaasa Laste ja perede arengukava 2012-2020 rakendusplaani täitmisele. Seminar toimub MTÜ Lastekaitse Liit laste õiguste kuu ning Tallinna noortenädala raames.

 

Pressiteate koostas

Kerli Kuusk
kerli@lastekaitseliit.ee
6311128
MTÜ Lastekaitse Liit

 

Leave a Comment

15 + 14 =
Please leave these two fields as-is: