Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jõulud Puhhis

Jõuluaeg on selline aeg, mis toob sära silmadesse nii suurtele kui väikestele, aga eks ikka rohkem väikestele, kelle jaoks talvised aknakaunistused, ehteis kuusk ja päkapikusokid seostuvad millegi müstilise ja muinasjutulisega.

Lasteaias Puhhi oli sel aastal plaan viia jõulupidu kaunisse siseaeda, mille kujundamisel loodus ise oli appi tulnud. Kohev lumevaip ja härmas puud, mis killukese päikese abil kõik särama lõid. Kuid talvetaat va vigurvänt mängis vingerpussi ja tõi peo nädalaks korraliku pakase, jättes õuepeo hoopis järgnevateks jõuludeks.

Niisiis kihku kähku plaanide muutus ja Puhhi jõulupidu toimus siiski kuuselõhnalises saalis, kus oma näidendiga “Karu unenägu” alustasid lasteaia suuremad lapsed Tiigrikutsude rühmast. Etendust saatsid üllatusest suured silmad ja sähvivad fotoaparaadid. Sel hetkel käis vist kõigil kohalolijail peast läbi mõte: “Kas tõesti on meie Tiigrikutsud juba nii suured ja tublid, et esitavad iseseisvalt näidendit?” Aga see oli alles algus. Etendus läbi, tuli ruttu ka kostüüme täiendada, sest vaja ju päkapikkudeks muutuda. Seega kiire kummardus publiku poole ja saginal saali ukse taha, et päkapikumütsid õigeks ajaks pähe saaks.

Samal ajal saalis oli Puhhi lasteaia kõige pisemate kord oma oskusi näidata. Esinesid Elevantside rühma lapsed tantsuga “Jänkuke hops.”- S.Toompere

 Armsad valgete kõrvadega peakatted hüppasid muusikataktis lõbusasti kaasa.

Nüüd tulid juba omakorda vahvad Tiigrikutsude rühma lapsed päkapikkudena pisikestele jänkudele õpetama, kuidas need päkapikud ikkagi liiguvad nii, et keegi neid ei näeks ega kuuleks. Tantsiti veel ühiselt ka “Karumängu” tantsu-S.Toompere
Siis  oligi aeg  jõululaulu käes.
Tiigrikutsude lapsed rivistusid üksteise kõrvale, et üheskoos esitada laulu „Lõbusad päkapikud.“- R.Pajusaar
Eks ikka selleks, et jõulumees õigesse kohta teaks tulla.

Ja seal ta lõpuks oligi: kaua oodatud ja kõigi laste rõõm – JÕULUVANA ise. Muidugi saabus ta koos põhjapõtradega, aga nemad jäid välja truult ootama, sest ükski põhjapõder pakast ei karda. Kõik lapsed said kena kingi olgu siis luuletuse, laulu, tantsu või naeratuse eest. Ning häid sõnu ja soove jätkus lahkel jõuluvanal igaühele.

Ilus õhtu see jõulupeo õhtu, millest jätkub toredaid mälestusi veel terveks aastaks.

 Sellised olidki ühe pere jõulud: PUHHI PERE JÕULUD!

 

Kristel Uring

Tartu Lasteaed Puhhi õpetaja

 

Leave a Comment

7 + 3 =
Please leave these two fields as-is: