Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Presidendipaari vastuvõtt Kivila Lasteaias

Kivila lasteaia saal oli piduehtes, eesti vabariigi sini-must valge oli kõrvuti seismas Kivila lasteaia lipuga, seinal suitsupääsukesed ja rukkililled – kõikjal eesti rahvussümboolika. Lapsed olid kogunenud saali, eesti rahvariietes peojuht, õpetaja Annika, süütas sini-must-valge küünla ja sünnipäevapidu võis alata. Eestimaa hümni saatel sammus väärikal moel sisse presidendipaar, kelleks olid vanema rühma lapsed. Õpetajad laulsid  hümni koos lastega ja seejärel tervitas härra President kohalolijaid ja lehvitas kõigile.

Sellel aastal oli pidu pisut teisiti üles ehitatud, peole saabusid erinevate maade delegatsioonid – sõbrad Hiinast, Indiast, Ameerikast indiaanlased, itaallased, juudid Iisraelist, venelased ja muidugi ka eestlased oma ilusate rahvariietega. Samuti olid teiste maade esindajad vastavalt riietatud. Luksuslikud olid vene rahvariided ja palju põnevust pakkusid indude riided ja selle rühma õpetaja oli lausa saris, mis on ju oluliselt erinev meie naiste riietusest.

President kätles kõigi maa esindajaid ja peale seda algas kontsert ja iga maa esitas oma tantsu ja  kõlas vastavalt selle maa muusika. Slaavi tantsud ja laulud olid väga temperamentsed ja panid  ka eestlaste südamed kiiremini põksuma. Indude idamaine muusika koos rütmipillidega, milleks olid kookosekoored,  kõlas väga eksootiliselt; väga püüdlikult ja armsalt tantsisid oma draakonitantsu „väikesed hiinlased“, kelleks olid kõige noorema aiarühma lapsed. Palju elevust pakkusid ka indiaanlased, kes olid oma vahvad sulgedega peakatted ise valmistanud, huvitav oli ka nende tants. Tore oli ka see, et õpetajad aktiivselt kaasa tantsisid koos lastega, tõeliselt nauditav oli väikeste juutide tants, eesotsas oma õpetajaga, samuti kõlas kenasti

õpetajate dueti esituses itaaliakeelne „Santa Lucia“. Kontsert lõppes eesti rahvatantsuga.

Aktusel osalesid aiarühma lapsed ja seetõttu sõimerühmaõpetajana sain vaatajana väga emotsionaalse elamuse, suur tänu muusikaõpetaja Ruthile ja kõigile rühmaõpetajatele, kes need vahvad tantsud välja mõtlesid ja lastele selgeks õpetasid.

 

Kivila lasteaia õpetaja Marika Venno

 

Leave a Comment

6 + 5 =
Please leave these two fields as-is: