Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Vahva pidu koos vanavanematega

Kuigi õige vanavanemate päev oli septembris, otsustasime selle organiseerida vahetult enne naistepäeva.

Üritust organiseerides tekkis kahtlusi, kas ikka vanaemasid ja vanaisasid üldse meile külla tuleb. On ju tänapäeva vanavanemad nooruslikud ning käivad veel tööl. Töötavad nad nii siin Eestimaa pinnal  kui ka välismaal. Rääkisime ja tuletasime ikka meelde, kuidas ootame endile neid külla. Päeval närveerisime veidi, et kedagi järsku ei tulegi. Kuid, oh imet, saal oli rahvast täis. Need lapsed, kellel vanavanemad elavad Pärnus, olid kutsunud nii isa- kui ka emapoolsed vanemad. Seetõttu ei jäänud peol ükski laps ilma seltsiliseta: sai ju ju sõbra vanaema laenata.

Alustasime kontsertiga saalis. Repertuaari valisime sellised laulud ja tantsud, mida ka vanavanemad oskavad. Tore oli kuulda, kui vanaisad oma lauluhääle lahti lõid. Lastel lõid näod särama ja tantsides olid nad päris vallatud.

Hiljem jätkus pidu üleval rühmas. Lapsed näitasid oma mänge ja magamiskohta. Siis joodi ravimteed ja söödi küpsiseid, tutvuti omavahel, joonistati  ja vooliti koos lastega. Koos tõdesime, et ega vanaemadel ja vanaisadel pole üldse nii tihti aega ega asja lasteaeda.

Kokkuvõttes oli tore õhtupoolik ja nii mõnigi vanaema tänas meid pisar silmas. Meie jaoks oli see esmane kogemus sellist üritust läbi viia ja otsustasime, et järgmisel korral kutsume vanavanemad külla septembris, kui on õige päev.

 

Vanemõpetaja H. Kuter

Õpetaja E. Niman

 

 

 

Leave a Comment

7 + 9 =
Please leave these two fields as-is: