Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pokurahvas ootab kevadet

Tule päike meiega
sulatame lume.
Tule päike meiega,
talvesilmad sule.

Nii laulsid kõik suured ja väikesed pokud kevade alguse puhul kahekümnenda märtsi õhtul. Ehkki paks lumi oli veel maas ja termomeeter näitas külmakraade, olid ka emad-isad tulnud lastega koos kevadet tervitama ja õuesõppe aasta algust tähistama.

Kuna pokud on hingelt looduslapsed ning armastavad väga viibida värskes õhus siis on õuesõpe meie majas väga olulisel kohal. Pikk ja pime talv on visa oma kohta rõõmsale kevadele loovutama ja nii saigi appi kutsutud päike, kevadvihm, linnud ja lilledki, et ometi see lumi juba sulama hakkaks. Selleks, et tuua tuppa natuke kevadist rohelust, meisterdasid kõik lapsed koos vanematega peetsusid ehk murupäid.

Kui rühmas peetsude valmistamiseks läks siis ei piirdutud enam mitte ühe murupeaga – tehti ikka mitu, et rohelust tuua nii koju kui lasteaeda. Loodame väga, et selleks ajaks, kui peetsudele juuksed pähe kasvavad on ka kevad suutnud talve väe murda ja asunud hoolega lund sulatama, ikka selleks, et kõik väikesed pokud pääseksid tubastelt tegevustelt õue peale tarkust koguma.

 

Signe Tomson

Poku lasteaia vanemõpetaja

 

Leave a Comment

4 + 8 =
Please leave these two fields as-is: