Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Teatrikuu Tarekese lasteaias

„Tead, leia iseenda seest see kuri nõid üles!“ annab näitleja Karin Rask nõu pisikesele näitlejahakatisele, kui lasteaialapsed mängivad etüüdi nõiast ja haldjast. „Kui sa nüüd ainult oma häält muudad, siis sellest jääb väheks. Meie kõigi sees on natuke  head haldjat ja natuke kurja nõida olemas ja selle kurja sa pead õigel ajal üles otsima, et see aitaks sul mängida.“

„Kas võib küsida?“ kostab publiku hulgast. „Kui see näitleja teatris… kui ta üldse ei taha kurja nõida mängida, kas ta siis võib teha nii, et on hoopis hea nõid?“

Nüüd saab lastele selgeks, et teatrimäng ja päris teatris näitlemine on ikka väga erinevad asjad. „Kui sul on teatris oma roll, siis seda ise ümber muuta ei saa. Kas te teate, lapsed, mida sõna „roll“ tähendab?“

Ja mäng jätkub. Järgmisena astub lavale kuninganna, keda seekord ruttab ära võluma keegi pahatahtlik haldjas. Kostüüme ja karaktereid saab ju täna  ise aardelaekast valida.

Sellest saab juba kolm aastat, kui Tarekese lasteaia õpetajad tulid mõttele korraldada teatrikuul päris oma teatrifestival. Märtsikuu jooksul õpivad kõik rühmad selgeks ühe lavastuse ning aprillis-mais näevad neid nii mängukaaslased, lapsevanemad kui ka sõbrad teistest lasteaedadest. Esinemas on käidud ka näiteks Koela Talumuuseumis ning osaletud Haapsalu muinasjutufestivalil.

Tänavu aga said lapsed võimaluse enne „oma“ esietendusi kohtuda ka „päris“ teatrinäitlejaga. Haapsalust pärit näitleja Karin Rask rääkis lastele oma tööst, luges raamatut „Lärmisepa tänava Lotte“, vastas laste ohtratele küsimustele ning aitas lavastada kohapeal improviseeritud väikseid etüüde. Lisaks elati kaasa selle kevade esimesele Tarekese teatritükile: kõige tillemate, Karukeste rühma loole „Mesilased“. Väikesed mesilased võitsid ilmselgelt tädi Karini ja kogu publiku südame.

Jääme nüüd huviga ootama teiste rühmade lavastusi.

 

Krista Rehkli,

Haapsalu Lasteaed Tareke

õppealajuhataja

Leave a Comment

4 + 9 =
Please leave these two fields as-is: