Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pääsusilma lugemispesa tegemised teatrinädalal

Lugemispesa meeskond (Small)Teatrikuu tähistamine on saanud Pääsusilma  lasteaias toredaks traditsiooniks. Igal aastal märtsikuu viimasel nädalal tähistame seda teatrinädalaga .Toimuvad erinevad esinemised, kaasa löövad nii lapsed, õpetajad kui ka  lapsevanemad. Eelnevatel nädalatel toimuvad ettevalmistused : teatriterminitega tutvumine ,erinevate rollide jaotamine ,tekstide õppimine, dekoratsioonide, kostüümide ,peakatete meisterdamine. Samuti kuulutuste ja piletite tegemine.

Lasteaeda  hõlmav teatrinädal on meeleolukas ja ootusärev. See võimaldab lastel üheskoos aega veeta, üksteist paremini tundma õppida ,teineteisega arvestada. Arenevad esinemisjulgus ja eneseväljendusoskused.

Etendus Hansuke ja Greteke. (Small)Teatrinädal lõpeb põnevusega  oodatud õpetajate esitatud näitemänguga .Aastate jooksul oleme esitanud erinevaid lastele armsaks saanud muinasjutte ja lugusid. Lisades neile  tänapäeva konteksti sobivaid õpetlikke käitumismustreid ,emotsioone  ja erinevaid väärtusi. Näiteks oleme lugemispesa töörühmaga mänginud: „Hunt ja seitse kitsetalle „,“Punamütsike“ ,“Kolm karu”. “Tuhkatriinu”, “Kolm põrsakest” .Sellel aastal etendasime lastele ja ka lastevanematele etenduse “Hansuke  ja Greteke “.Etendus toimus õhtupoolikul ja seda võisid vaatama tulla kõik pereliikmed  ja tuttavad .Pered lunastasid sissepääsuks piletid. Sisse oli seatud ka väikene kohvik ,kus pakuti küpsiseid ,morssi ja teed .Esinesime väikeste vahedega kolmel korral, et hiljem saabuvad vanemad saaksid samuti sellest osa võtta . Etendus oli õpetlik ja sai väga sooja, hea ja positiivse tagasiside publikult poolt .

Etendus Kolm karu (Small)Kogu tulu sellelt teatriõhtult annetasime sellelgi korral heategevusprogrammile “Märka ja aita” fondi, millega on liitunud meie lasteaed .Fondi eesmärgiks on aidata lapsi ,kes erinevatel põhjustel vajavad materiaalset abi normaalseks osalemiseks õppetöös ja igapäevases  elus .Selline on üks  meiepoolne  võimalus aidata abivajajaid, panustades heategevusse ,sest  väikestest asjadest sünnivad suured teod. Tahan tänada meie lasteaia aktiivset lugemispesa meeskonda, kelle algatusel, eestvõtmisel  ja  osalemisel  need  etendused on sündinud!

 

 

Kaunist kevadet!

 

Maia Liivrand-BORN   Naerusuu rühma õpetaja

Leave a Comment

5 + 7 =
Please leave these two fields as-is: