Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jooks käsklustega

2013-03-21 10.04.17See harjutus arendab laste  tähelepanu ja motoorikat. Laste jaoks on väga raske  harjutust sooritada liikudes  ja samal  ajal  kuulata  käsklust,mida teha. Aga kui on võimalus   seda  harjutust   regulaarselt korrata, siis muutuvad lapsed osavamateks .

Harjutamise läbi saavad lapsed juurde julgust, muutuvad osavamaks,  kavalamaks, kiiremaks ja lihased muutuvad sitkemaks. See harjutus annab hea enesetunde, tõstab toonust, arendab kehalihaseid, maandab stressi ja pinget.

Laste vanus: 6-7 aastat

Eesmärgid:

1)Laps oskab täita käsklust.
2)Laps teab, kuidas käituda liikumise ajal.
3)Laps oskab joosta rivis, üksteise järel.
4)Laps kuuleb käsklust ja  saab aru  mida temalt nõutakse.
2013-03-21 10.04.06 (1) (Small)Harjutuse käik:Lapsed jooksevad üksteise järel ringis. Nad hoidavad  distantsi (2sammu),   jooksevad keskmise kiirusega ning  jälgivad  hingamist. Lapsed  kuulevad käsklusi ja sooritavad harjutusi.

Üks vile – pööramine.

Kaks vilet – hüpe üles ja plaks pea kohal.

Kolm vilet – seina  puudutamine käega.

 

Õpetaja peab vilistama järjest:  1,2 või 3 korda.

Aga kui  lastel on vastav kogemus olemas, siis saab vilistada  korrapäratult: 1,1,2,1,3………

Pärast jooksu on vaja teha hingamisharjutusi.

 

Koostas:  Jelena Timohhina
Narva  Lasteaia  Kuldkalake  liikumisõpetaja.

 

Leave a Comment

12 + 4 =
Please leave these two fields as-is: