Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Teatrihooaeg lasteaed „Pillerpallis”

Teatrikuu tähistamine on saanud meie  lasteaias toredaks traditsiooniks.  Igal aastal alates märtsikuu viimasest nädalast toimuvad erinevad esinemised –  kaasa löövad kõik aiarühmade lapsed. Iga rühm õpib selgeks ühe lavastuse, mida näevad siis nii mängukaaslased kui ka lapsevanemad. Nuppude rühm kutsus seekord oma esinemist vaatama ka lapsed Pikavere lasteaiast.

Esinemistele eelnevatel nädalatel toimuvad ettevalmistused: lastele teatriteema tutvustamine, näidendi-teema valik, erinevate rollide jaotamine, tekstide õppimine, dekoratsioonide, kostüümide ja peakatete meisterdamine. Seekord Nuppude rühmas ka kuulutuste ja piletite tegemine.

Lavastuste valimisel oleme lähtunud eelkõige sellest, et meil on tegemist liitrühmadega: igas vanuses laps saab omale jõukohase rolli. Näidendis käsitletatav teema peab huvitama lapsi.

Etendused toimusid lasteaias teistele rühmadele hommikuti ja vanematele õhtupoolikul, seda võisid vaatama tulla kõik pereliikmed  ja tuttavad. Etendused olid õpetlikud ja said kõik väga sooja ja positiivse vastuvõtu publikult poolt.

Näpsude rühm lavastas loo: „Mutionu pidu“, Piiksude rühma etendus kandis pealkirja: “Väike hiirepoju”. Viimasena, 18. aprillil esines lasteaia saalis Nuppude rühm, kes jutustas loo: „Kuidas vikerkaar endale värvid sai“. Lapsed õppisid lisaks tekstile selgeks ka kolm laulu ja kaks tantsu. Liikumine, laul, pilliheli, rütmid rikastavad ja lisavad etendusele värvi ning annavad võimaluse aktiivsemalt kõigil lastel kaasa lüüa.  Oli kevadine etendus, mis andis lootust, et ükskord ka meile juba kevad saabuks.

Nupude rühmaga tegime nii nagu on päriselt teatris: lapsed käisid ise pileteid ostmas – selleks tuli anda piletimüüjale, kelleks olid Nuppude rühma lapsed, üks komm. Saali minnes olid uksel piletikontrollid. Saalis olid nummerdatud pingiread ja istmekohad – nii pidi iga laps istuma piletil märgitud kohale. Ka pidulik riietus oli lapsel sel päeval seljas.

Kogu teatrihooaeg oli täis meeldivat sagimist, rõõmsat meeleolu ja ootusärevust. Lapsed said juurde palju esinemisjulgust, neil arenes eneseväljendusoskus ja mis kõige tähtsam – nii tulebki neisse juba lasteaiast „teatripisik“.

 

Astra Teras Vaida Lasteaiast Pillerpall

Leave a Comment

2 + 11 =
Please leave these two fields as-is: