Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tähtvere nuputajate hommik

Üks, kaks kolm.... (Small)Nähes Naksirallide rühma laste suurt huvi peastarvutamise ja nuputamise vastu, tuli mõte korraldada koolieelikute rühmadele üritus, kus lastel on võimalus oma matemaatikateadmisi rakendada.

Mõeldud – tehtud! Ka juhtkonnapoolne toetus oli innustav.

Kuna meie lasteaias on ainult kaks koolieelikute rühma, kutsusime üritusel osalema ka Tähtvere linnaosa lasteaedade koolieelikud ning oma lasteaia 6 aastased lapsed aste noorematest rühmadest.

Olete parimad! (Small)Nii toimuski 11. aprillil kell 10:00 lasteaia saalis Tähtvere nutikate nuputajate hommik.

Koos  meie lasteaia Lepatriinude, Rüblikute ja Naksitrallide rühmade lastega võistlesid peastarvutamises ja nuputamises Lasteaed Väike Pauline ja Tartu Lasteaed Kannike lapsed.

Ürituse motoks oli „Mõistke, mõistke, tüdrukud! Nuputage, poisid targad!“

Võisteldi liitmises ja lahutamises, hulkade moodustamises ja võrdlemises, kellatundmises ja puuduva arvu leidmises, peastarvutamises ning ülesannetes tähelepanu ja kiiruse peale. Ka mõistatus kellast tundus sinna hästi sobivat.

Käib ajude ragistamine (Small)Ülesannete mitmekesisus ja tempokus hoidsid pinget üleval nii võistlejate kui publiku hulgas kogu tegevuse jooksul. Laste valjuhäälsete ergutushüüete saatel lisas võistlusele elevust ja põnevust  laste gruppe saatvate õpetajatevaheline mõõduvõtmine – kujundite rühmitamine seotud silmadega.

Meelelahutuse eest kandsid hoolt väikesed muusikud õptaja Marju Värtoni ja vanemõpetaja Marina Metsa juhendamisel.

Täname ja kiidame kõiki neid lasterühmi ja õpetajaid, kes tahtsid ja julgesid ennast proovile panna ning kellele meeldib lahendada nuputamisülesandeid.

Aitäh teile!

 

Tartu Lasteaed Tähtvere

Nakitrallide rühma

vanemõpetaja Aili Leisson

õpetaja Tiina Tamsalu

Ära kiirusta, kontrollime veel... (Small) (2)

 

Luuletuse naljakatest numbritest lugesid Naksitrallide rühma lapsed (Small) Flöödimängijad õp M. Värtoni juhendamisel (Small)Väikesed muusikud  vanemõpetaja M. Metsa juhendamisel (Small)

Leave a Comment

10 + 7 =
Please leave these two fields as-is: