Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Vinni vallamajas avatakse teisipäeval kümnes valla lasteaialaste kunstitööde näitus „Kriipsujukust kauni kunstini

kuldnokad on tagasi (Small)Pajusti Lasteaed Tõrutõnn eestvõttel avatakse teisipäeval, 14. mail kell 10.30 Vinni vallamajas Pajustis (Tartu mnt 2) kümnes valla lasteaedade kunstitööde näitus „Kriipsujukust kauni kunstini“, kus saab näha kahtsadat valla lasteaia laste poolt mitmesuguses tehnikas käesoleval õppeaastal valminud tööd.

Avamine toimub Pajustis Vinni vallamaja saalis kell 10.30 valla lasteaialaste ja –õpetajate ühiskontserdiga.

Näitus jääb vallamajas avatuks maikuu lõpuni.

ene kruusma pilte riputamas (Small) „Valla lasteaedade kunstitööde näituste ajalugu ulatub aastasse 2003, mil Pajusti lasteaed valla lasteaialaste ühisnäitustega vallamajas algust tegi,“ rääkis Pajusti lasteaed Tõrutõnn direktor Ene Kruusmaa.

Näitusi on valla lasteaiad korraldanud kordamööda, nüüd on taas järg Pajusti lasteaia käes.

Näitusel on töid mitmesuguses tehnikas: näpu-, svammi-, šablooni-, toru- ja korgitrükist õlipastelli, värvipliiatsite ja guaššvärvidega joonistatud piltideni välja. Kasutatud on nööpe, lõngu, sulgi, tektstiili, aga ka toiduaineid ning looduslikke materjale. Noorimad autorid on kaheaastased, vanemad koolieelikud.

„Valla viies lasteaias käib üle kahesaja lapse, nii võime öelda, et iga lapse töö on näitusel ka esindatud, sest mitmed tööd on valminud rühmades ühistööna,“ lisas Ene Kruusmaa.

Kunstiõpetaja Aino Ollerma sõnul meeldivad lastele erinevad tehnikad väga, nad tulevad kohe õpetajate uute ideedega kaasa ja neilegi meeldib katsetada. „Uusi ideid õpime arvukatelt koolitustelt, mida vald meile võimaldab, samuti ammutame uusi ideid ja teemasid põhjatust internetist,“ rääkis ta.

 

 

Hilje Pakkanen

Vinni vallavalitsus

Kultuuri- ja avalike suhete nõunik

Tel 32 58 657, 5565 9396

 

 

 

 

 

Leave a Comment

4 + 5 =
Please leave these two fields as-is: