Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pokurahva ohutuspäev

mai 2013 2 533 (Small)Tõsiasi, et pokud on loodusrahvas on kõigile  teada. Aga peale selle hindavad pokud väga  kõrgelt ka ohutust – seda nii looduses matkates, veekogu ääres mõnuledes kui ka liikluskeerises. Sellel teemal räägitakse lasteaias palju – iga jalutuskäik hõlmab endas liiklusohutust, iga loodusmatk õpetab lastele ohutult toimetamist looduses. Et juba vanarahvas teadis – kordamine on tarkuse ema, sai  ette võetud suur ohutuspäev peredele Külla sai kutsutud kiirabi, kes õpetas esmaabivõtteid ning näitas oma autot seest ja väljast. Samuti ka tuletõrjujad koos maskott Nubluga. Nemadki näitasid kõikidele soovijatele oma vägevat masinat ning lasid laste rõõmuks ka sireenil kõlada, seletades sinna juurde, et kui selline sireen liikluses kõlab, tuleb teistel autodel ruttu tee vabaks teha. Peale Nublu kõndis ringi ka Lõvi Leo kes jagas kõikidele lastele loosinumbreid millega sai hiljem omale toreda meene lunastada (meened olid liiklusteemalised).

mai 2013 2 543 (Small)Suurde liivakasti oli rajatud uhke teedevõrk koos liiklusmärkidega ja seal jätkus tegutsemist nii suurtele kui väikestele pokudele. Liiklusväljakul sai üle kontrollida kas oma ratas ikka vastab kõikidele nõudmistele ning samas ka mõned ringid vändata. Koonuste abil valminud vigursõidurada pani aga väkeste pokude sõiduoskused proovile.

Maanteamet tutvustas kokku tulnud rahvale elektriautot ja väike masin ei saanud hetkekski pisikestest pokudest puhkust. Tubli rattasportlasest lapsevanem jutustas soovijatele osaletud võistlustest, näitas oma ratast ja medaleid. Need, kes suurtest takustest natuke ära väsisid, said istuda ja värvida liiklusteemalisi pilte ning mängida erinevaid liiklusteemalisi lauamänge – neid on juba üsna suurel hulgal kirjastustel välja antud ja ka ise valmistatud. Ja kui õhtu lõpuks oli iga laps saanud kätte oma meene ja Lõvi Leo kommigi suhu pistnud võisid suured pokud särasilmil nentida, et üritus läks igati korda!

 

Signe Tomson

Tartu Lasteaed Poku vanemõpetaja

Leave a Comment

5 + 8 =
Please leave these two fields as-is: