Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kingituste tegemine toob kaasa rõõmu ja üllatusi

Kylli_Lapsed_esinemas_emadepaeval (Small)Igaühe jaoks on tähtis kui saame teha kellegile rõõmu. Kohtla-Järve Kirju-Mirju lasteaias saavad seda kogeda suuremal või vähemal määral kõik lapsed. Meile on saanud traditsiooniks külastada Kohtla-Järve Pensionäride Päevakeskust.

Selle traditsioonini jõudsime, kui otsustasime koostööna meie maja lastega teha ühe väikese heateo vanuritele. Milline aeg veel selleks sobib paremini, kui mitte jõulud? 2011 aasta jõulude ajal käisidki meie lapsed esimest korda toredatel pensionäridel külas. Selleks olid lastel selgeks õpitud nii laulud kui tantsud ja kaasa oli võetud kogu maja laste poolt valmistatud väikseid kingitusi.

Sellest alates oleme käinud külas veel ka emadepäeval ja kuigi juhtus, et eelmisel aastal olid jõulud väga kiired, siis käisid lapsed hoopis selle aasta alguses soovimas toredat alanud uut aastat. Lisaks nendele üritustele käisid ka Tõrukese rühma lapsed oma õpitud teatrietendust “12 kuud” näitamas.

Kylli_Lapsed_valmistavad_kingitusi (Small)Eelmise aasta sügisest oli Krõllide rühma lastel tegus aeg. Lapsed õppisid, millistest vahenditest saab teha kingitusi. Selleks viidi läbi tegevused erinevates kunstiga seotud kohtades. See andis lastele võimaluse teha oma kunsti loomingulises keskkonnas. Lapsed õppisid valmistama kingitusi puidust, savist ja paberist.

Krõllide projekti raames tuli õpetajatel idee, et kui jälle vanema rühma lapsed sellel aastal emadepäeval pensionäre külastavad, siis saavad tublid Krõllid omalt poolt aidata väikeste meenete jaoks karpide valmistamisega. Selle ideega olid lapsed päri. Selleks tegid lapsed koos õpetajatega valmis umbes 50 karbikest, mis jaotati kõikide rühmade vahel ära. Nüüd oli igal rühmal võimalus oma ideid rakendada. Seda nii karpe kaunistades, kui ka sinna väikeseid meeneid valmistades. Kõik karbid said väga ilusad ja omapärased. Laste silmis säras rõõm, sest omalt poolt oli enamsus lasteaia lapsi sellesse koostöösse panustanud. Ka meie sõprade rõõm oli suur, kui nad avastasid, et neis väikestes karpides oli ka kingitus sees.

Kylli_Pensionarid_tanamas (Small)Selle aasta kevadel oli ka meie majal meeldiv üllatus. Kohtla-Järve Pensionäride Päevakeskuse poolt tulid inimesed meie lapsi lasteaia lõpetamise puhul õnnitlema. Neil oli lastele toodud kaasa tort ja kommikott. Pensionärid tänasid lapsi, meeldivate esinemiste eest nende juures, ning lubasid neid meeles pidada ka 1 septembril, kui lapsed alustavad oma kooliteed.

Nagu näha, sai ühest pisikesest heateost aastaid tagasi jõulude ajal hoopis kindel sõprus, millest on kujunenud nüüd meie majale traditsioon. See on tore sild, mis ehitatud erinevate põlvkondade vahele.

 

 

Külli Reinberk

Kohtla-Järve lasteaia Kirju-Mirju õpetaja

Kylli_Kingitused_ootavad_viimist (Small)

Leave a Comment

3 + 2 =
Please leave these two fields as-is: