Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mihklilaat

Vanasti oli Mihklipäev väga suur püha – lõppesid sügisesed välitoimetused ja algasid tubased tegemised. Sellele päevale andis ilmet mihklilaat – oluline kokkusaamis- ja meelelahutuspaik, kus joodi liiku, vaadati uusi kaupu ja räägiti laadanalju. Mihklilaatu peetakse tänapäevalgi, eriti koolides ning lasteaedades.

Neljapäeval, 26. septembri õhtul avanes Tallinna Järveotsa Lasteaia mänguväljakul omapärane vaatepilt. Õuealal kõlasid laste rõõmsad kilked, kõlas meeleolukas muusika ja lehvisid värvilised õhupallid – abivalmite lastevanematega koostöös toimus tore Mihklilaat.

Nädalapäevi varem tegid õpetajad selgitustööd nii vanematele kui ka lastele, et mis on (mihkli)laat, mida seal tehakse. Vanematel paluti lasteaeda tuua erinevaid puu- ja köögivilju, moose, hoidiseid ning teretulnud olid ka küpsetised, meisterdused ja käsitöö. Seati üles müügiletid ja kauplemine võis alata. Müügilettide taga said kätt proovida nii lapsed, emmed/issid kui ka õpetajad. Kõige müüdavamaks kaubaks, osutusid moosid, lisaks laste ise meisterdatud puzzled, mis kadusid lettidelt kui võluväel.

Tallinna Järveotsa Lasteaias on selline üritus esmakordne.  Üritust võib pidada kordaläinuks kuna vanemate ja laste poolt pälvis laada idee heakskiitu. Tagasiside oli nii positiivne, et selline laat peaks jääma traditsiooniks meie lasteaias. Laadalt kogutud tulu läheb aga lasteaia õpikeskkonna arendamiseks.

 

Merit Zavatski

õpetaja

Tallinna Järveotsa Lasteaed

Leave a Comment

12 + 8 =
Please leave these two fields as-is: