Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tarekese lapsed käisid kuningal külas

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÜhel sügishommikul said Tarekese lasteaia neli vanemat rühma ootamatult kuldse ja piduliku kirja, mille saatjaks osutus „Haapsalu Lossipargi kuningas“ isiklikult.

„Me oleme suures hädas! Vajame teie abi, lapsed! Ootame teid täna kl. 10.30 linnusehoovi!“ seisis kirjas.

Kui põnevil lapsed oma õpetajatega lossiparki jõudsid, tervitaski neid seal kõrgeauline kuningapaar. Mure oli suur, sest selgus, et kogu Haapsalu linnuse õukond on sõna otseses mõttes laiali jooksnud, Soome ehitajaks, Iirimaale, Tallinna … . Keegi ei teinud enam kuningannale hommikusööki, puhastanud kuninga krooni ega toonud talle puhtaid sokke. Viimases hädas paluti lastel järele mõelda, kas nad sooviksid astuda õukonda kuninga teenistusse. Loomulikult olid lapsed kohe nõus, kuid siis selgus, et enne tuleb läbida katsed: leida ise linnuseplaani järgi orienteerudes õiged sihtmärgid, õppida kepphobusel ratsutama, mõõgaga ümber käima, viisakalt ja aupaklikult käituma ning saada selgeks üks tõeline ballitants. Kõik pidid osalema ka kuninglikul jahil pesuehtsa kuninga jäägri juhtimisel.

IMG_4499 (Small)Peale edukalt läbitud õukonnakoolitust oli kuningas kohe valmis kõigi lastega töölepinguid sõlmima, kui ootamatult saabus kõhedakstegev üllatus: suure möllu peale üles ärganud Valge Daam laskus salapärase muusika saatel alla rahva hulka.

Siis said lapsed teada, et meie linnakese kuulsaimat kummitust pole tegelikult üldse karta vaja, ta on nimelt üsna üksik ja kurvastab selle pärast, et inimesed käivad teda küll vahel vaatamas, teevad piltigi, aga sõbraks nad temaga saada ei julge. Valge Daam kutsuti rõõmsalt äsja selgeks õpitud ballitantsu tantsima.

Lossimängu lõpul said lapsed kuninga käest oma esimese „päevapalga“ ning pähe paberist kroonid. Igasügisene orienteerumismäng toimus Tarekeses juba neljandat aastat ning on kujunenud hoolikalt läbi mõeldud ning kogu personali haaravaks traditsiooniks, kus mängurõõmu jagub nii lastele kui organiseerijatele. Suur tänu Tarekese perelt ka Üllale, Arvole, Peetrile ja teistele abilistele!

 

Krista Rehkli, Tarekese lasteaia õppealajuhataja

Oktoober 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_4332 (Small)

1 thought on “Tarekese lapsed käisid kuningal külas”

  1. Supper vahva mõte. Idee edaspidiseks, võimalusel sooviks ühineda mõne vahva üritusega ka “Tõrukese “lasteaed.

Leave a Comment

13 + 14 =
Please leave these two fields as-is: