Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Rahvaste päev Talinna Mesimummu lasteaias

OLYMPUS DIGITAL CAMERA30.oktoobril toimus Tallinna Mesimummu Lasteaias meie naabermaad – Venemaad – tutvustav päev.

Idee, selline päev korraldada, sai alguse Mesimummu õpetajate traditsioonilistest teatrietenduste andmisest. Kuna seekord plaanisime etendada vene muinasjutu „Tare-tareke“, siis mõtlesime teha ka n.-ö „vene päeva.“ Selle päeva eesmärgiks oli tutvustada lastele vene kultuuri ja kombeid. Päev algas traditsioonilise vene hommikusöögiga – pliinidega. Seejärel toimus teatrietendus, kus jutustaja rollis olnud õpetaja Ruth oli riietatud vene rahvariietesse – sarafani. Õpetaja Lilian rääkis lastele vene kultuurist, tutvustas lippu, näidati ka kaardilt, kus Venemaa asub ning kui suur ta Eestimaaga võrreldes on.

Teatrietenduse lõpus laulsime õpetaja Liliani juhendamisel vene lastelaulu „Sõprade lauluke“ ja mängisime vene liikumismängu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPäev jätkus traditsiooniliste vene toitudega: lõunaks oli seljanka supp ning õhtuooteks pelmeenid hapukoorega.

Varasematel aastatel oleme  Tallinna Südamekese Lasteaiaga koostööd teinud ning rahvakalendritähtpäevadel üksteisel külas käinud, kuid selline üritus oli meie lasteaias esmakordne. Kuna see üritus võeti laste ja lapsevanemate poolt väga hästi vastu, siis plaanime seda traditsiooniliselt tähistama hakata. Järgmisel korral siis järgmine rahvus J.

 

Õpetaja Daima Eesalu

Leave a Comment

12 + 2 =
Please leave these two fields as-is: