Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

“Taluõue kass”-lavastusmäng väikestele

Laste vanus: 3. kuni 4. aastased
Lavastusmäng
Teema: Koduloomad
Eesmärgid:
1.Laps tunneb kassi, lehma, lammast, siga ja hobust
2.Lapsed saavad teada, et lehm annab piima
3.Lapsed on aktiivsed ja tegevus pakub neile rõõmu
Vahendid: Käpiknukud (kass, lehm, lammas, siga ja hobune)
Lavastusmängu kirjeldus: Õpetaja: „Taluõue kass otsis seltsi ja läks lehma vaatama“. Käpiknukk: „Ma tahaksin väga mõne omasugusega mängida, aga keegi teine pole minu moodi,“ (kaebamine). Õpetaja abi lehmaga: „Ära kurvasta (lohutab), Joo minu maitsvat piima ja sul hakkab parem.“ (Kass imiteerib piima lakkumist, lapsed teevad sama). Siis läks kass lamba juurde (õpetaja abi): „Sina saad mängida kõigi teiste lammastega, aga mina olen taluõue ainus kass.“ Lammas: „Pole viga. Sa võid siia meiega mängima jääda, kui tahad.“ Alustavad koostantsu, lapsed on ka kaasatud. Pärast tantsu läheb ta külla seale (notsusid on mitu). Kass: „Ma tahaksin ka teie moodi olla (ohkab). Siga: „Meie oleme kõik ühesugused, aga sina oled taluõue ainuke, kellel on triibuline kasukas ja uhke püstine saba!“ (lapsed koos notsuga teevad sea häält). Astub ligi hobune (lapsed koos käpiknukuga imiteerivad hobuse kappamist). Hobune: „Ma teadsin, et leian su siit. Maailmas on üks kindel asi – taluõue kass, kes istub igal hommikul lahkesti naeratades õues.“
Õpetaja: „Siis sai kass aru, kui tähtis ta on ja kui palju tal on sõpru. Ning ta ei tundnudki end enam üksildasena.“ (Ühine kallistus ja tants)
Kasutatud kirjandus: Brown, J. A. (2003). Taluõue ainus kass. Kirjastus: Karrup.

Inga Tohver,Tallinna Lasteaed Laagna Rukkilill õpetaja

Leave a Comment

13 + 14 =
Please leave these two fields as-is: