Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lepistiku lasteaia Põrnikate rühm Muraste metsas

mets3 (Small)Lepistiku lasteaia Põrnikate rühm sai võimaluse osaleda programmis „ Valguse ootus“.
Ühel päeval said lapsed tõusta varem üles lõunauinakust ning minna metsa. Kuna eesootavast retkest oli eelnevalt vanemaid teavitatud, siis olid kõik lapsed selle päeva ilmastikule vastavalt  riides.

Oli tellitud buss, mis viis meid Murastesse ja tõi pärast tagasi lasteaeda, kuhu me jõudsime alles 18.30.
Murastes ootas meid kolm rõõmsamelset matkajuhti. Kõigepealt võtsime ringi ja saime omavahel tuttavaks. Pärast seda suundusime hanerivis metsa.

Metsas nägime huvitavat puud, mis meenutas kätt. Otsisime oravate näritud käbisid. Iga laps leidis endale puu, kellega ta sai sõbraks ning kallistada. Arutasime millised loomad magavad talveund, kes vahetavad karva ja millised Eestis elavad linnud lendavad lõunamaale. Lapsed mängisid kitsesid, kes valmistasid endale lumes uneaset.

mets4 (Small)Metsast tagasi jõudes mängisime paar ringmängu ja läksime püstkotta teed ja soolaube sööma.
Püstkojas olid maas õled ja peale lõkke andsid meile valgust laternad, kus olid küünlad sees. Püstkojas kuulasime jutte ja laulsime.

Püstkojast väljusime juba oma laternatega ja võtsime haneritta, et minna uuesti metsa, mis oli muutunud pimedaks ning meie teed valgustasid ainult meie laternad. Laternad tekitasid lastes palju elevust ja kuna on jõuluaeg, siis valgustatud rivi meenutas pimedas hiilivaid päkapikke. Metsas oli tõesti väga pime ja päris raske oli liikuda. Mõned aremad tüdrukud tundsid metsas kõhedust, kuid julgete kasvatajate abiga said nad sellest üle. Poisid olid jällegi väga julged ning nende kummituste jutu peale pidid isegi mõned „julged“ kasvatajad endale meelde tuletama, et kummitusi ei ole ikkagi olemas.
metsasTagantjärele mõeldes, tuli sellest matkast sündmus, mis loodetavasti jääb kõigile selles osalejatele kauaks ajaks meelde, kuna arvatavasti ei käi enamik linnalapsi metsas kuigi tihti ja pimedas vaid mõned üksikud. Viibisime pool päeva värskes õhus, saime teadmisi metsast ja selle elanikest ning mis peamine – lastel oli seejuures huvitav ja põnev!

 

Koostas : Birgit Kaasik, Lepistiku lasteaia õpetaja

 

mets5 (Small)

 

 

 

mets7 (Small)

Leave a Comment

7 + 7 =
Please leave these two fields as-is: