Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Troopikapidu Tallinna Kelmiküla lasteaias

IMG_3466Hoolimata õues paukuvast pakasest ja tihedast lumesajust toimus 22. jaanuaril Tallinna Kelmiküla lasteaias traditsiooniline troopikapidu, kus kõik lapsed olid kostümeeritud lõunamaa loomadeks. Esindatud olid ahvid, krokodillid, kaelkirjakud, ninasarvikud ja elevandid. Ei puudunud ka tähnilised leopardipoisid ja -tüdrukud ning kohal käisid triibulised sebrad ja tiigridki. Mõned lapsed olid endale selga pannud ka troopiliste liblikate või puuviljade kostüümid. Teistega koos lustisid väike indiaanlane, pärismaalane ja isegi üks kauboistiilis loomauurija. Eriti tore oli see, et kostüümid olid kapist tuulduma toonud ka õpetajad, kes esinesid ahvi, banaani, tiigri, sebra ja kaelkirjaku kostüümides.
IMG_3472 (Small)  Kogu seda kirjut seltskonda juhendasid ahviks maskeerunud õpetaja Helju ja muusikaõpetaja Evelin, kelle kaasahaarava õpetuse järgi tantsiti nii ahvitantsu kui keerutati sabade ja kõrvade lehvides sambat nii, et varbad villis. Tantsurütmid pärinesid ikka kõik kuumadelt liivadelt ja laulud rääkisid sealsete loomade mõnusast elust. Troopikapeo jätkuks kogunesid lapsed oma rühmadesse, vaatlesid ja maitsesid kaasatoodud erinevaid troopikas kasvavaid  puuvilju.  Selline päikesepaisteline ja värvikirev pidu kulub meie Eesti külmas talves alati ära. Lapsed jäävad juba pikisilmi  järgmist pidu ootama, et taas kostüüme imetleda ja saada osa lõunamaa eluolust ning tunda magusat lõunamaa maitset!

 

Tallinna Kelmiküla lasteaia õpetaja

Helju Sillavee

IMG_3474 (Small)

 

unnamed[3] (Small)

Leave a Comment

8 + 15 =
Please leave these two fields as-is: