Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Vee ja jää vigurid

037 (Small)Ootamatult alanud talv, mis tõi kaasa käreda pakase innustas meie Pärnu linna Mai lasteaiaperet tutvuma vee võimalike olekutega. Nädalateemaks võeti „Vesi toas ja õues.” Kui kõik lapsed teavad, et lumi sulab toas veeks siis paljud ei tea mis juhtub veega õues? Kuidas tekib aur? Mis on härmatis? Selliseid toredaid katseid vee, jää ja lumega said lapsed oma rühmas proovida terve nädala. See kõik oli üks suur katsetamine ja avastamine.

Nädala jooksul maitsesime vett (soolast, magusat, haput); kuulasime vee hääli (vulin, solin, sirin, tilkumine); sulatasime lund ja jääd; külmutasime värvilist vett mille sisse oli lisatud lilli, käbisid, oksi, marju ja muud põnevat; tõstsime lusikaga lund; mõõtsime, kaalusime, võrdlesime; voolisime lumehelbeid, joonistasime ja meisterdasime.

Teguderohke nädal kulmineerus oma väljaku lemmikpuu kaunistamisega. Pakane soosis meie ettevõtmist ning nüüd ehivad lasteaiaõue puid päikese käes sädelevad ja helkivad jääkaunistused.

talv 2013-14 071 (1) (Small)Kui külm ei luba õue minna siis imetleme omavalmistatut läbi akna. Ka puudel on talvekülmas uhkem ja lõbusam seista.

Mis siis, et lund on vähe selle- eest on tore ka jääga mängida!

 

Pärnu Mai lasteaia õpetaja- metoodik Kristel Arro

 

067 (Small)IMG_0137 (Small)089 (Small)IMG_0137 (Small)

 

 

 

009 (Small)

Leave a Comment

9 + 3 =
Please leave these two fields as-is: