Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kopli Lasteaia väärikas ajalugu leiab kajastamist piduliku ajaloonurga avamisega 28. veebruaril 2014

IMG_2002 (Small) Väärtustades Kopli Lasteaia pikaajalist ajalugu avame lasteaias ajaloonurga.

Ajaloonurka ilmestavad antud ajastut iseloomustav foto 1932. a, kus on jäädvustatud tolleaegsed kasvandikud, tahvel lühikokkuvõttega lasteaia ajaloost,  1928. aastast  pärinev lasteaias kasutuses olnud pesurull ja laste tool.

Seoses ajaloonurga avamisega algatasime lasteias ajalootunni idee  (1939. a  film Päev Tallinna 1. lasteaias; erinevad käelised tegevused ja mängud tollest ajast) eelkoolirühma lastele, et lahkudes lasteaiast oleks neil teadmine, milliseid väärtuseid on see maja endas kandnud.

IMG_2386 (Small)1928. aastal, lasteaia avamisel, ütles tollane linnapea hr A. Uesson „Arhitekt H. Johanson on sellesse hoonesse pannud oma kaunima loomingu õnneliku käega“.

Ajaloonurga avamisele oleme kutsunud  kasvandikud lasteaia algusaastatest, Eesti Pedagoogika Arhiivimuuseumi teaduri M. Torm´i, arhitektuuriajaloolase R. Nermann´i, esindajad Põhja-Tallinna linnavalitsusest ja Tallinna Haridusametist ning Tallinna J. Poska Lasteaia direktori H.-A. Õisma.

Soovime tänada lapsevanemaid Pille Ernesaks´a ja Katrin Vellet´it, kes viisid ellu Kopli Lasteaia direktori kauaegse idee luua lasteaia ajalugu tutvustav  nurk.

 

 Marika Ärmpalu

Kopli Lasteaia direktor

Lisainfo: info@kopli.edu.ee

 

 

Leave a Comment

15 + 3 =
Please leave these two fields as-is: