Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Linnud meie õuel

Lindude päev 10.04.2014 0 22 (Small)Linnulaulu pole võimalik ümber jutustada, kindlasti ei saa õiget linnulaulu kuulata toas. Seda peab igaüks ise looduses tegema. Pühapäeval, 09.märtsil oli linnu- ehk sirgupäev, mis on maarahva kalendris pühendatud lindude ja kevade ootamisele. Sirgupäeval pöörab 40 lindu “suu suvõ poolõ, pää päävä poolõ” ja hakkab kodu poole lendama .Lindude ootamine ja saabumine on maarahvale olnud alati eriliselt tähenduslik. Kevadekuulutajate saabumine paneb südame kiiremini põksuma ja toob rõõmusära näole .

Lindude päev 10.04.2014 0 44 (Small)Pärnu Raeküla lasteaias tähistati Linnupäeva esmaspäeval 10.märtsil. Raeküla lasteaed on üks tore linnupere. Meie lasteaia laste rühmadel on igati vahvad linnunimed. Meil on: Värvukesed, Sirtsukesed, Siisikesed, Siidisabad, Kullalinnud ning Õnnelinnud.

Meie sõbralik linnupere teab sedagi, et kevad algab päikesesoojuse, lumesulamise ja rändlindude saabumisega. Sellist uudist tuli meie õuele kuulutama Metsahaldjas (õpetaja Maia) ning vares „Vaak“ (muusikaõpetaja Diane). Peale toredat uudist juhendas Metsahaldjas lapsi linnupesapuude juurde mängima. Iga pesapuu juures ootas ees õpetaja abi, kes soovis lastega mängida erinevaid linnumänge.

Lindude päev 10.04.2014 0 49 (Small)Kullalinnude rühma õpetaja abi Malle korraldas lastele mängu „Lendab ei lenda“, kus linnud  otsivad toitu maast.

Siidisabad asusid kodu rajama, lapsed „punusid „  koos õpetaja abi Helenaga endale värvilisi pesakesi.

Väike värvuke istus heki ääres, keerutas oma pehmet sulekatet ja laulis üha valjemalt lastele „Öö ja päev“. See tore kuulutaja oli värvukeste rühma õpetaja abi Sigrid. Lapsed pidid vastavalt märguandele leidma oma pesakese  või lendama.

Lindude päev 10.04.2014 0 32 (Small)Siisike laulis uhkelt oma rohelises kuues aia ääres; „Olen leidnud pesa jaoks suurepärase koha“. Sellise lauluga kutsus ta lapsi enda juurde aiale joonistama linde, päikest, pesakaste.

Sirtsukese rühma õpetaja abi Anneli varustas oma pesa ümbruse käbidega, et väljastpoolt ei ründaks linnukesi mõni kass. Lapsed harjutasid koos käbide viskamist.

Lindude päev 10.04.2014 0 40 (Small)Õnnelindude pesapuu juures käis pesapunumine väga sõbralikult. Õpetaja abi Relika aitas lastel leida endale sobiv paariline, kellega koos pesakohta otsiti.

Kui kõik Lasteaia lapsed läbisid pesapuud,  said nad Metsahaldja juures lõpuks uuesti kokku. Metsahaldjas tänas kõiki osalejaid tervislike maiustustega. ilusal kevadisel päeval oli õues tore  mängida erinevaid linnumänge.

Raeküla Lasteaia õpetajad tänavad õpetaja abisid nende vahvate mängude eest, mida nad lastele õpetasid.

Maia Laidna

Raeküla lasteaia vanemõpetaja  

Leave a Comment

3 + 13 =
Please leave these two fields as-is: