Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

III teatrifestival „Külas vanaisa Korneil“

DSCF3368 (Small)24.-28. märtsini toimus Pärnu Lasteaias Kelluke III teatrifestival. Kuna 27. märtsil on teatripäev, on traditsiooniks saanud just märtsis teatrifestivale korraldada.

Käesoleva aasta festival sai pühendatud lastekirjanik Kornei Tšukovskile.  Tema raamatutega on üles kasvanud  mitu põlvkonda. Tšukovskit oskavad  peast tsiteerida nii lapsed kui täiskasvanud.  Tema luulevormis kirja pandud muinasjutud on lõbusad ja naljakad, need aitavad lastel saada julgemaks, paremaks, õpetavad üksteist aitama ning puhtusest ja korrast lugu pidama.

Festivali jooksul said lapsed näidata oma teadmisi kirjanik Tšukovskist ja tema loomingust:  nad oskasid vastata  „Doktor Valus-on“`ja Fedora  küsimustele,  said hakkama röövel Barmalei esitatud ülesannetega.  Festivali käigus mängiti, tantsiti, esitati stseene näidenditest, loeti luuletusi.

DSCF3312 Slaidiesitlust vaadates saadi teada ka seda, et Kornei Tšukovski kodanikunimi oli tegelikult Nikolai Korneitšukov. Samuti kandis  igal hommikul üks rühm ette enda lavastatud näidendi. Kuna lastele meeldib väga näidelda ja ka lavastusi vaadata,  said nendest esinemistest festivalipäevade tipphetked.  Näidendiga“Pese ennast sa“ esineti lausa kaks korda.

Vikerkaare (Raduska)  rühm esitas enda näidendi pidžaamades,  Allika rühm (Rodnitšok) aga kasutas lavastuses pehmeid mänguasju.  Kõige vanem rühm kandis ette nii eestlastele kui venelastele tuntud muinasjutu Kärbse-Kärdist, mis lõppes uhkete pulmamarsi helidega. Tänu lastevanemate abile said lapsed lavastustes kanda ilusaid pilkupüüdvaid  kostüüme.

Festivalinädala raames võtsime vastu ka külalisi –  Vene Gümnaasiumi 5. k klassi õpilased esinesid  samuti näidendiga. Nemad esitasid  oma tõlgenduse Krõlovi valmist“ Kvartett“.

SAM_1839Eriti meeldis lastele õpetajate ja lasteaiatöötajate ettekantud Tšukovski ainetel lavastatud näidend, kus oli oma koht kõigil Tšukovski tegelastel, seal mängisid rõõmsalt koos krokodill ja Kärbse-Kärt, sääsk, karu ja Fedora.

Selleks korraks on lasteaia-aasta üks tähtsamaid üritusi läbi, kuid  juba varsti hakkame otsima uusi teemasid, muinasjutte ja näidendeid, mida järgmisel aastal lastele õpetada ja  teatrifestivalil ette kanda.

 

 

Pärnu Lasteaed Kelluke

Vanem õpetaja Tatjana Šablojeva

Tõlki Maarit Kiviselg

SAM_2503SAM_1972SAM_1779SAM_1750

Leave a Comment

2 + 14 =
Please leave these two fields as-is: