Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Targalt internetis võistlusmängu võitis Pärnu Vanalinna Põhikool

IMG_9353-300x218Kolmapäeval, 23. aprillil algusega kell 11.00 toimus Tallinna Tehnikaülikooli innovatsioonikeskuses MECTORY Targalt internetis koolidevahelise võistlusmängu finaalvõistlus. Finaalis võistlesid omavahel eelvoorude parimad: Kuusalu Keskkool, Kristiine Gümnaasium, Avinurme Gümnaasium, Pärnu Vanalinna Põhikool.

Iga kooli võistkonda kuulusid kuni kuus 7.-8. klasside õpilast, kellel tuli finaalis tutvustada oma koolis läbiviidud interneti kasutamist käsitlenud uuringu tulemusi, esitada e-ohutuse teemal üks laul, väidelda teemal „veebikeskkonnad peaksid vastutama oma saidil toimunud küberkiusamise eest“ ning näidata oma teadmisi viktoriinis ning tehnilist osavust led-lambi valmistamise töötoas.

Õpilased olid finaaliks hästi valmistunud. Kõik finalistid olid esmakordselt oma koolis läbi viinud ulatusliku veebiküsitluse. Õpilaste uuringud käsitlesid peamiselt kaasõpilaste interneti kasutamise harjumusi, suhtluskeskkondade kontosid ja Facebooki mõjusid.  Väitlusseltsi esindaja hinnangul olid õpilased tublid väitlejad ning väitlust oli huvitav ja hariv kuulata ka kõikidel pealtvaatajatel. Finalistidel ja pealtvaatajatel oli hea võimalus osa saada ka kontserdist. Kõik õpilaste esitatud laulud olid teemakohased, selge sõnumiga ja vaimukad. Võistlusele oli kohale toodud nii kitarrid, trummid, süntesaatorid jm pillid ning žürii oli üllatunud õpilaste oskuslikust pillimängust. Viktoriin läks õpilastel samuti edukalt. Kogu info pannakse ülesse veebilehele www.targaltinternetis.ee.
Võistlusmängu finaali žüriisse kuulusid Eesti Väitlusseltsi, HITSA Innovatsioonikeskuses, Lasteabitelefoni 116111, Inimeseõpetuse Ühingu ja MTÜ Lastekaitse Liidu esindajad. Žürii hinnangul olid kõik finaali pääsenud võistkonnad väga tublid, finaaliks hästi valmistunud ning võistlus kujunes väga tasavägiseks.

Võistlusmängu võitis väga napilt Pärnu Vanalinna Põhikooli võistkond, kes sõidab järgneval õppeaastal auhinnareisile Brüsselisse. Teise koha saavutas Kristiine Gümnaasiumi võistkond ning kolmandat kohta jäid jagama Avinurme Gümnaasiumi ja Kuusalu Keskkooli võistkonnad. Palju õnne kõikidele finalistidele ning nende juhendajatele!

Võistlusmängu eesmärk oli innustada õpilasi omandama teadmisi ja oskusi interneti ning digitaalsete kommunikatsioonivahendite targemaks ja turvalisemaks kasutamiseks. Võistlusmängu korraldas MTÜ Lastekaitse Liit koostöös HITSA Innovatsioonikeskuse, Eesti Informaatikaõpetajate Seltsi, Inimeseõpetuse Ühingu ja Eesti Väitlusseltsiga.

Projekti „Targalt internetis“ viivad ellu MTÜ Lastekaitse Liit, HITSA Innovatsioonikeskus, Politsei- ja Piirivalveamet ja MTÜ Eesti Abikeskused. Projekti tegevusi finantseerib 75% ulatuses Euroopa Komisjoni programm „Safer Internet“.

 

Leave a Comment

8 + 14 =
Please leave these two fields as-is: