Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

MTÜ Lastekaitse Liit saadab noored Brüsselisse

MTÜ Lastekaitse Liit kuulutab välja video-, foto ja joonistusvõistluse teemal “Õigus olla laps“

Selle aasta 20.novembril möödub 25 aastat ÜRO Lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmisest. Eesti ratifitseeris konventsiooni 1991.aastal ning selle artikkel 12 on üks võtmetähtsusega artiklitest. See tunnustab lapse õigust avaldada oma arvamust, olla ära kuulatud ning kohustab teisi isikuid lapse seisukohti arvesse võtta.

Juhul, kui lapsi kaasatakse, siis on nad aktiivsemad ja teadlikumad ühiskonna liikmed, nad on teadlikumad oma õigusest osaleda ning lastel suurenevad võimalused oma õiguste ja ideede realiseerimiseks.

Seoses eelnevaga korraldab MTÜ Lastekaitse Liit taas joonistus- ja fotokonkursi. Esmakordselt on võimalik konkursil osaleda ka videotega.

Selle aasta teemaks on ”Õigus olla laps“.

Konkursi üldeesmärk on laste ja noorte seas lapse õiguste alase teadlikkuse suurendamine nende kaasamise ning osalemise kaudu. Sel aastal on konkurss suunatud nii lasteaialastele kui kab kooliõpilastele.

„Lapsi tuleb väärtustada ning kuulata ning nende arvamust arvesse võtta. Seda alati, aga eriti Lapse õiguste konventsiooni 25. aastapäeva eel. MTÜ Lastekaitse Liit leiab, et lastele tuleb anda võimalus oma arvamust ja nägemust avaldada neile endale mugavamas formaadis. Loodame, et see konkurss tekitab platvormi, kus nad seda teha saavad“, sõnas MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Martin Medar konkursi vajalikkuse kohta.

Konkursi tingimused leiate: http://www.lastekaitseliit.ee/mis-teoksil/konkurss/

Võistlustöid oodatakse kuni 07.novembrini 2014 aastal.

Video- ja fotokonkursi parimad sõidavad külastama Euroopa Parlamenti Brüsselis eurosaadik Kaja Kallase kutsel!

Lisainformatsioon:

www.lastekaitseliit.ee,

tel:  631 11 28

e- post: mart@lastekaitseliit.ee

Leave a Comment

6 + 11 =
Please leave these two fields as-is: