Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

PISIKESE PEETRI PANNKOOGIPIKNIK

Katkend raamatust, mis jõuab 2014. aasta jõuludeks müügile

Autor : Tiina Kilkson

Päikesepaistelisel pühapäevahommikul praeb pisikese Peetri professorist papa Peep pliidil pontsakaid pannkooke. Peetrike paneb pannkookidele paksult pohlamoosi. Pehmekarvaline Pontu pikutab põrandal päikeselaigus, papagoi pugib puuris pähkleid.  Papa Peep peab Peetrikesega piknikuplaani: „Paneme päevakava paika.” Peetrike pakub: „Papa, paneme pargis parditiigi pervel pannkoogipeo püsti! Peatume puiestikus pikemalt.”Piknikukorvi pistetakse präänikuid, Pontule pihve, papagoile purustatud pähkleid, papale pirukaid, Peetrikesele pannkooke pohlamoosiga. Pannkoogid pakib papa paksu pruuni paberisse.  Priske piknikupauna peale punnitab papa papagoi puuri. Peetrike puhub plastmassist pasunat: „Pühapäev – parim päev!” Peagi patseerivad papat-Peetrikest Pärnade puiestee paljukorruselisest paneelmajast piki põndakut puuderohke pargi poole. Piknikulised peatuvad päikeseküllases pargis. Papa Peep paneb pauna pihlakapuust pingile. Peetrike pusib papagoi puuri pragunenud piirdeaia peale. Peetrike puhub pasunat: „Puhkame, peatus!” Pontu puhib: „Palav, palav.” Papagoi pikutab puuris, pea punasel plüüšpadjal. Papagoil pole põrmugi palav.  Pargitiigi pervel paterdab priske pardipere, pardimammal pea püsti. Piilud passivad piknikulisi pilliroopuhmast. Pardikesed prääksuvad: „Prääks, prääks!” Pilvepiiril püüavad pääsukesed parves pinisevaid putukaid.

 

Leave a Comment

5 + 13 =
Please leave these two fields as-is: