Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Isadepäeva nädal Nuppude rühmas

Igal aastal novembrikuu teisel pühapäeval tähistatakse Eestis isadepäeva. See päev on kõigi isade ja perede ühine tähtpäev, mille sihiks on süvendada isade ja laste suhteid ning tähtsustada isade rolli peres.

Meie isadepäeva nädala eesmärk oli anda võimalus isadele (emadele, kogu perele) ja lastele olla tunnikese teineteise jaoks. Selleks kutsusime nad õhtupoolikul lasteaeda koos lastega puidust ja teistest jääkmaterjalidest asju meisterdama.
Mida kõike selle aja sees teha ka ei jõutud – nii valmisid lennukid, autod, erinevad loomad, nukud, hobusega pilt, kuulutuste stend, lava, jõulukuusk ja ka kogu linn. Pärast seda meisterdati veel lastega ka kodudes – see näitas seda, et lastele meeldib väga koos oma vanematega ühiseid asju teha.
Meisterdustest sai kokku vahva näitus, mida sai näha kogu lasteaed.
Oli ka kolm mõnusat perepäeva.
Karoliina isa meisterdas koos lastega palgiveoauto, millega lapsed hiljem ka rühmas mängida saavad. Keiti isa perepäeva eesmärk oli lastega meisterdada rühmale linnusöögimaja. Lapsed said ise puitmaterjali saagida, seda liivapaberiga lihvida, akutrelliga kruve keerata ja mis oluline – ka kaasa mõelda, kuidas teha ja miks seda kõike vaja on.
Tristani ja Sofia ema valmistas lastega erinevaid riidest nukke – nii poisse kui tüdrukuid. Laps õppis kasutama riiet, nööri ja täitematerjalina villa.
Kogu pere peoõhtuks õppisime lastega selgeks laulud, tantsud ja luuletused. Lapsed meisterdasid isadele kaardid. Koos isa-emadega tantsiti laulu- ja ringmänge. Rühmas istuti koos ühise koogi- ja kohvilaua ääres. Nii said ka lapsevanemad omavahel rohkem tuttavamaks ja rääkida, millised on nende edaspidised ootused lasteaia tegemistes.
Arvan, et koos tegutsemine isaga või kogu perega oli vahva, seda näitasid laste õnnelikud näod ja soov ikka ja jälle ka järgmisel õhtul midagi koos teha.
Aeg, mida isa veedab oma lastega, on kõige tähtsam.
Astra Teras,
Vaida lasteaed „Pillerpall“
Nuppude rühma õpetaja

 

Leave a Comment

10 + 4 =
Please leave these two fields as-is: