Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jõulurõõmud Pärnu Liblika Tänava Lasteaias

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeie lasteaia üheks suunaks sellel õppeaastal on suurendada  lastel keskkonda  hoidvat ja säästvat mõtteviisi. Sellel sügisel toimus lasteaias mardilaat, kus toimus kasutatud mänguasjade, laste riiete ja jalatsite müük ning oli võimalus osaleda taaskasutamise töötubades. Lapsed koos vanematega olid kodus korjanud kasutatud sokke, nööpe ja jääkkangatükke Lotte meisterdamiseks ning munakarpe ja ajalehti paberi valmistamiseks.

Ringlustoas ostsid lapsevanemad sümboolse hinna ees  kasutatud lasteriideid ja -jalatseid ning lapsed leidsid endale uue raamatu, lauamängu või kaisulooma. Mardilaadast said lapsed ja lastevanemad uusi ideid taaskasutamise kohta.

Meie majas toimub edukalt üle 10 aasta traditsiooniline jõuluüritus, kus  toimub jõululoterii või õnnekaev koos jõululaadaga. Hoolekogu liikmel Merle Mäehundil tuli idee mardilaadast allesjäänud kaupa müüa jõululoteriil ja selle läbiviimiseks olid lapsevanemad Assar Lind, Kadri Melnits, Ain Järvesaar, Eda Tiisma, Kristel Kambek ning Merle Mäehunt nõus olema päkapiku rollis. Kodudes algas kibekiire piparkookide küpsetamine, kotikeste õmblemine maiustuste jaoks, kaartide meisterdamine, käevõrude punumine, helkurite valmistamine, uute ning kasutatud mänguasjade või raamatute kogumine ja lasteaeda toomine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKahe päeva jooksul said nii väikesed kui ka suured rõõmu tunda  loteriist, kus lapsed said värviliste numbritega loosirullide järgi ise valida meelepärase kingituse. Päkapikud pakkusid lahkelt teed ja kutsusid  õnne proovima, mida lapsed ja vanemad ka rõõmuga tegid.

Mõlemad üritused olid heategevuslikud ja saadud tulu läheb laste õpi- ja kasvukeskkonna rikastamiseks.

Juba aastast 1997 loovad õpetajad Pärnu Liblika Tänava lasteaia õuealale kauni  Jõulumaa. Seoses tuntud eesti kunstniku ja kirjaniku Edgar Valteri sünniaastapäeva tähistamisega tekkis mõte Jõulumaa asemel teha seekord talvine Pokumaa. Kändudest ja heinast valmistasid õpetajad koos pereliikmetega pokusid, kes igal hommikul on tervitanud lapsi  ja õhtul neid koju saatnud. Iganädalasel advendihommikul viisid jutuvestjad lapsi muinasjutumaailma, kus pokude küsimustele leiti koos vastused läbi looduse vaatenurga.

Kuigi jõuluajal on kõigil palju tegemisi, toovad need soojust ja valgust südamesse, mida rõõmuga saab teistelegi jagada.

 

Tatjana Petrova, õpetaja

 

Leave a Comment

13 + 7 =
Please leave these two fields as-is: