Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Päkapikkude jõulutrall

Juba mitmendat aastat, siis kui eesti rahval jõulud möödas, aga vene rahvas alles jõule peab, lähevad lasteaia Buratino Päiksekeste rühma mudilased külla lasteaeda Väikemees, et pidada koos üks tore päkapikkude jõulutrall.
Lasteaed Väikemees on vene õppekeelega väike neljarühmaline lasteaed, kus lapsed alates kolmandast eluaastast virgalt eesti keelt õpivad. Lasteaias Buratino õpivad eesti keeles õlg-õla kõrval nii eesti kui ka vene peredest lapsed.

DSCN4789

DSCN4761

Neid vahvaid mängupidusid ootavad lapsed pikisilmi. Sõpradega saadakse aasta jooksul kokku veel mitmetel üritustel nagu kadri- ja mardipäev, kodumaa sünnipäev, emakeelepäev, laulu- ja tantsupidu jpms.

Kui päkapikkudel jõuluaskeldused läbi, on neilgi aega trallitada. 7.jaanuari hommikul panidki Päiksekeste rühma mudilased endale päkapikumütsid pähe ja läksid sõpradele külla. Ilm oli pakaseline aga minekulusti see ei vähendanud. Tee viis läbi linnatänavate suurest linna jõulukuusest mööda. Väikemehe väravast sisenedes lehvitasid lapsed meile juba akendelt. Me olime oodatud!

Väikemehe lasteaiast osalesid peol kõik kolm rühma, kus lapsed eesti keelt omandavad. Iga väike päkapikk sai nüüd näidata, mida ta on õppinud ja mida ta oskab. Pidu algas ühises suures ringis Tere lauluga ja sümboolse jõuluküünla süütamisega, mida päkapikud käest-kätte edasi andsid ja sinna juurde küünla laulu laulsid. ” Jõuluaeg, jõuluaeg, jõulu aeg on käes!”, nii kõlas laul iga rõõmsa päkapiku suust. Järgnesid mitmed jõulumängud ja laulud jõuluvana abilistest. Lapsed näitasid oma osavust lumememme ehitamises, päkapiku
meisterdamises ja mängus kuum lumepall. Igavust ei tundnud sellel peol keegi, sest esinemisjärjekorda ei pidanud ju ootama. Pidu lõppes tantsuga Päkapiku rokk ja pika-pika paiga, sest kõik mudilased olid tublisti esinenud. “Häid jõule kõigile! Head uut aastat!”, kõlas hüvastijätuks ühiselt kõikide päkapikkude suust.

Pidu lõppes ühise kommisöömise ja mängudega rühmaruumis. Lastel oli tore pidu ja veel kord saadi kinnitust sellele, et on hea osata eesti keelt, sest siis on sõpradega tore mängida.

Kohtla-Järve Lasteaia Buratino vanemõpetaja ja lasteaia Väikemees eesti keele õpetaja

Lüüli Kübarsepp

Leave a Comment

9 + 12 =
Please leave these two fields as-is: