Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastefond toob kokku ihtüoosihaiged lapsed ja nende pered

Laupäeval, 21. märtsil saavad SA TÜK Lastefondi eestvedamisel Tartus kokku ihtüoosi põdevad lapsed ja nende pered, et omavahel tuttavaks saada, kogemusi vahetada ja üheskoos üks tore päev veeta.

Perepäeva esimene pool veedetakse Tartu Loodusmajas, kus ihtüoosialaseid teadmisi jagavad ning koos lapsevanematega sel teemal arutlevad TÜ Kliinikumi nahaarst dr Terje Kukk ja meditsiinigeneetik dr Rita Teek ning lapsed saavad päevajuhi eestvedamisel osa saada SUMO robotite töötoast ning Kolme Põrsakese teadusteatrist. Pärast lõunasööki liigutakse aga edasi Ahhaa teaduskeskust avastama.

Perepäeva projekti eestvedaja, Lastefondi arendusjuht Eveli Ilves on väga rõõmus, et Lastefond on sellise ürituse korraldada võtnud ning kokku toonud seda rasket haigust põdevad lapsed ja nende pered üle Eesti. „Mul on hea meel, et tänu perepäevale näevad ihtüoosihaiged lapsed, et nad ei ole ainukesed ning on veel teisigi, kes seda haigust siinsamas väikesel Eestimaal põevad. Ma loodan siiralt, et selle päeva jooksul tekib toredaid kontakte nii laste kui ka vanemate vahel ning et osalejad jäävad üritusega rahule,“ avaldab ta lootust, et nii on järgmine kord ehk põhjust juba natuke suurem ühine üritus plaani võtta. „Aga veel enam soovin ma, et seesugused ühised üritused annaksid neile lastele oma haigusest hoolimata motivatsiooni rõõmsalt ja tegusalt elus edasi toimetada.“

Ka perepäeval osaleda plaaniva Esta ema sõnul on tegemist tänuväärt ettevõtmisega, mida tema laps juba huviga ootab: „Estal on ürituse üle siiralt hea meel, sest ta saab kohtuda teiste ihtüoosi põdevate lastega ning nendega haigusest rääkida. Kuigi ta pelgab veidi, et teaduskeskuses hakatakse neid imelikult vaatama, siis teadmine, et ta läheb sinna koos teiste samasuguste lastega, annab talle julgust juurde. Lapsevanemana hindan võimalust arstide ettekandeid kuulata ning teiste lapsevanematega suhelda ja kogemusi jagada. Usun, et tuleb ilus päev nii lastele kui vanematele!“

Perepäeva korraldamine sai võimalikuks tänu möödunud aasta kevadel aset leidnud Lastefondi ja telesaate Ringvaade ühiskampaaniale, millega koguti raha ihtüoosihaigele Valgamaa poisile Kaidole uue vannitoa ehitamiseks. Head inimesed tegid Kaidole oodatust hulga enam annetusi, nii et poiss ja tema vanaema said endale vannitoa asemel terve uue maja. Ning sellestki jäi raha veel järgi, mille Kaido vanaema soovis edasi annetada teiste ihtüoosihaigete laste abistamiseks, sealhulgas ühisürituse korraldamiseks.

Perepäeva sponsoreerivad oma tasuta või soodusteenustega MTÜ Robootika, OÜ Kolm Põrsakest, lasteürituste korraldaja OÜ Feralia, teaduskeskus Ahhaa, kohvik Spargel, kohvik Werner ja Tartu Loodusmaja.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

 

Lisainfo:
Sandra Liiv
SA TÜK Lastefondi tegevjuht
tel: 55 43 794
e-post: info@lastefond.ee; sandra@lastefond.ee
Pressiteate koostas:
Merili Kärner
SA TÜK Lastefondi projekti- ja teabejuht
e-post: merili.karner@lastefond.ee

 

Leave a Comment

10 + 10 =
Please leave these two fields as-is: