Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Karupojad kevadet kaemas

Karukeste raamatu pildid 2015. a 629 (Medium)Lastekirjanikul ja psühholoogil Tiina Kilksonil ilmub peatselt uus raamat.

Hiljemalt 26. mail ilmub Tiina Kilksonil 6. raamat. „Karupojad kevadet kaemas“ on tore eesti keelne jutt karukestest, kes käivad koolis ja nende tegevusest kevadises metsas. Eriline on see raamat kindlasti, sest kõik sõnad algavad selles raamatus K tähega. Jutt on lõbus ja kutsub kohe lapsi lugema. Kaja Hiiemaa on teinud 21 ilusat illustratsiooni raamatusse. Järgnevalt väike katkend mais ilmuvast raamatust. Lugege kindlasti seda raamatut ja te ei kahetse!

Kevadisel koolivaheajal kargasid karupojad Kusti, Kalle koduhoovis keksukastis keksu. Keskpäeval kukkus kevadine kägu kõrges kuusikus kakskümmend korda. Kõvasti kukkus: karupojad katsid kõrvad käppadega.
Kusti, Kalle kiirustasid kevadet kaema: kõndisid koduhoovist külatänavale, kolasid kevadvihma kiuste kuusikus-kaasikus, korjasid kraavipervelt kollaseid kullerkuppe.
Karud kohtasid kevadet kõikjal – külatanumal, karjamaal, kesapõllul, kitsekoplis. Kahekohaline külakiik kohe kutsus karupoegi kiikuma. Karupojad kiikusid kaunis kõrgele, kuni Kusti kukkus kiigelt kõvale kännule kummuli, kriimustas kukkudes käppa. Koleda kisaga kihutasid karupojad koju.
Kodus küttis karumamma Kati kaminat. Krobelistest kividest kamin küdes krõbinal. Karuema kudus kamina kõrval kiiktoolis kohevat kollast kampsunit. Karupojad kahmasid küpsisevaagnalt kamalutäie kaerakäkke. Karupapa Kaarel köhatas kuuldavalt: „Khm, khm.“
Kohe kõmpis karuema kööki, kooris kartuleid, kaalikaid, keetis kõigile kapsasuppi. Karupoeg Kalle kallas kulbiga kaussi kuremarjakisselli, Kusti kugistas kamajahust kakukesi.
Koolivaheajaks küpsetas karumamma karuperele kuldsete kärgedega kaunistatud koogi. Karumamma kutsus karupapa koos karupoegadega kööki koogile. „Kui kaunis kook,“ kiitsid karupojad. „Küllaltki kaloririkas,“ kurtis karupapa.
Katkend raamatust „Karupojad kevadet kaemas“

Autor Tiina Kilkson

Leave a Comment

4 + 9 =
Please leave these two fields as-is: