Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Noored harrastussportlased jooksevad Lastefondi toetuseks

Kaheksa noort inimest on ellu kutsunud projekti „Heategevusjooks 2015“, mille raames plaanitakse läbida Selveri linnajooksu sari kogudes samal ajal raha SA TÜ Kliinikumi Lastefondile. Annetuse suunab fond haruldase Otahara sündroomiga 5-aastase Kelli toetuseks.

Aktsiooniga soovitakse oma sõpruskonna, sponsorite ja heade annetajate abil koguda Kelli toetuseks koguda terve jooksuseltskonna poolt Selveri linnajooksudel läbitud kilometraažiga võrdväärne annetussumma ehk ca 900 eurot. Hinnanguliselt läbib iga jooksja ca 115km.

Lisaks rahakogumisele soovitakse üritusega juhtida avalikkuse tähelepanu haruldaste haigustega lastele ning nende vajadustele. Igal jooksul kantakse spetsiaalseid ürituse jaoks valmistatud särke, millel viidatakse aktsioonile ning selle sponsoritele.

Projektis osalevad kaheksa noort harrastussportlast vanuses 19-33 eluaastat. Nende seas on nii tudengeid kui tööinimesi, nii mehi kui naisi, keda kõiki ühendab kirg spordi, eriti jooksmise vastu. Heategevusjooksu ellu kutsuma ajendas neid eranditult soov ühendada meeldiva kasulikuga ehk enda hobi kaudu abistada haigeid lapsi.

„Loodan, et antud projekti raames muudame mõne abivajava inimese elu kergemaks ja julgustame ka teisi spordisõpru ning abivalmeid inimesi heategevusega tegelema,“ kommenteerib enda otsust projektis kaasa lüüa üks neist kaheksast inimesest, 21-aastane Tartu Ülikooli tudeng Joosep Paats.

Heategevusjooksu algataja Siim Schvede räägib, et idee mingil moel läbi spordi tegemise annetusi koguda tekkis tal juba mõned aastad tagasi, kuid toona jäi mõte vaid mõtteks. „Kui möödunud aasta sügisel proovis üks mu tuttav edutult sarnast ettevõtmist korraldada, meenus see mulle taas ning sain innustust enda idee nimel töötamiseks,“ selgitab Schvede lootuses, et käima lükatud projekt õnnestub.

Kellil on diagnoositud üliharuldane Otahara sündroom ning talle määratud sellest tulenevalt sügav puue. Tüdrukul ilmnesid pärast sündi neelamisraskused, kaaluiive probleemid ja motoorikahäired. Oma haigusest tingituna Kelli ei istu, seisa, kõnni ega räägi, on hapnikusõltuvuses ning vajab igapäevaselt eritoitu ja toidupaksendit. Lisaks tuleb lapse haiguse tõttu Kelli perel 4-5 korda nädalas sõita 25km kaugusel asuvasse Pärnu haiglasse taastusravisse ning käia tütrega pidevalt Tartus neuroloogi ja kopsuarsti juures. Lastefond on Kelli perekonda toetanud lapsele ravimite ostmisel, transpordikulude katmisel ning mitmete abivahendite soetamisel alates 2013. aasta sügisest, praegu on igakuiseks toetussummaks kuni 350 eurot kuus.

Selveri linnajooksud, mille raames annetusi kogutakse, toimuvad seitsmel korral aastas erinevates Eesti linnades, sh. Pärnus, Tallinnas, Tartus, Narvas, Rakveres, Raplas, Paides ja Türil. Projekti raames läbitavate jooksude ajakava ning rohkem infot ürituse kohta leiab Facebooki leheltwww.facebook.com/heategevusjooks2015.

Kõik head inimesed on oodatud projekti toetama taskukohase summa annetamisega. Annetusi saab teha alljärgnevatel kontodel, märksõna „Heategevusjooks2015”:
Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813

Lisaks on Kelli toetuseks võimalik sõlmida püsiannetus Lastefondi veebilehelhttp://lastefond.ee/ulata_sobrakasi/ või soetades heategevusliku vautšeri sooduspakkumiste portaalist Cherry.ee.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Leave a Comment

12 + 9 =
Please leave these two fields as-is: