Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kingitus kooliminejatele – alustame sügisel

artiklijuurdepildid 016 (Medium)Kevaditi lapsi kooli saates on soov anda neile mälestusena kaasa midagi erilist ja omapärast. Tavaliselt on kooliminejatele kingituseks olnud raamat, nende ostmisega läheb aga üha keerulisemaks, sest paljudel on antud raamat juba olemas, samuti on lastel erinevad huvid ja mis seal salata – ka eelarve raamatute ostmiseks on piiratud.

Pakun omalt poolt välja ühe idee, mida kooliminejatele kingituseks valmistada, et kingitus tuleks põnevam, võiks sellega alustada juba nooremates rühmades.

Vajalikud vahendid:
Näpuvärvid, värvilised paberid, käärid, liim
Paber
Pildiraam (ostetud või ise valmistatud)
Vastavalt oma soovile võib lisaks kasutada erinevaid pliiatseid, kleepsusilmi, sulgi ja muid kaunistusi.

Tegevuse käik:
Igal aastal teha lapse käejälg paberile, ( käejälje võib teha näpuvärvidega, viltpliiatsitega, värvilisele paberile, lasta lapsel selle hiljem mustriliseks teha jne) jälje juures peaks olema lapse vanus selgesti loetavalt kirjutatud. Soovi korral ja põnevuse lisamiseks võib teha käejäljest erineva looma või linnu. Kõik käejäljed lõikame välja ning kleebime vanuse järgi ritta või paigutame vanuse järgi pildile (oleneb raami suurusest ja kujust – miks mitte ümmargune kunstiteos). Lasteaia viimasel aastal on aega otsustada, kas raamite saadud pildi koos lastega või teeb õpetaja raamid ise salaja ning valminud pilt on ka lastele endile vahva üllatus. Kingitus on igale lapsele isikupärane, hõlmab kõiki lasteaias käidud aastaid ning näitab lapse kasvamist, mistõttu on kõige huvitavamad pildid nii lastele kui vanematele kindlasti sellised, millega on alustatud juba sõimerühmades.

(Fotol oleva pildi tausta ja käejälgede paigutuse kujundas laps ise)

Kunstihõngu rühmadesse ning edukat uut õppeaastat!

Raigi Tameri
Rühma- ja kunstiõpetaja
Tartu Kesklinna Lastekeskus

 

 

 

 

Leave a Comment

10 + 13 =
Please leave these two fields as-is: