Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Koolis turvatunde loomise teemaline loovusfoorum ootab osavõtjaid

Uue kooliaasta eel toimub 24.-25. augustil Illuka koolis Põhjamaade ja Balti riikide loovusfoorum „Loovus loob turvatunde“, kuhu korraldajad ootavad õpetajaid, kooli- ja huvijuhte, üldisemalt kõiki haridustöötajaid, kelle sooviks on loovuse avaldumise kaudu kooli-, õppimis- ja loomisrõõmu toetamine ning lastes turvatunde loomine.

Juba neljandat aastat toimuva loovusfoorumi projektijuht Eha Vain Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esindusest selgitab, et selle aasta foorumi korraldajad soovivad hariduskeskkondades loovuse arendamise kaudu suurendada inimeste turvatunnet.

„Uurimused loovusest kinnitavad, et tugev ärevus ja hirmutunne võivad pärssida inimeste loovat mõtlemist ja loometegevust tervikuna. Õpilaste loova mõtlemise ja loome avaldumise esmaseks tingimuseks on turvaline (klassi)keskkond,“ räägib Vain. „Loovad tegevused, nende tulemused ja turvatunne on tihedalt seotud ning toetavad üksteist.“

Loovusfoorum koosneb inspireerivatest loengutest nii Eesti kui ka välismaistelt ekspertidelt ning praktilistest loovstuudiotest, kus saab kuuldut kohe n-ö omal nahal proovida.

Korraldajad tutvustavad mitmekülgset Islandi valitsuse algatatud Põhjamaade ühist haridusprojekti “Biofiilia”, arutlevad hariduse reformimise üle Soomes ja Eestis; küsivad, mis on ja kuidas kasutada visuaalset mõtlemist ja õpetamist jpm.

Loovusfoorumi täpsema kirjelduse, päevakava, esinejate tutvustuse ja osavõtutingimused leiab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kodulehelt www.norden.ee. Kohtade arv foorumil on piiratud, kuid veel jagub vabu kohti kiirematele. Eriti oodatud on õpetajad ja teised haridustöötajad Lääne- ja Ida-Virumaalt.

 

Lisainfo:

Eha Vain
Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kultuurinõunik
Tel: 627 3104
E-post: eha.vain@norden.ee

 

Pressiteate koostas Triin Oppi, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kommunikatsiooninõunik (tel: 5213 226; e-post: triin.oppi@norden.ee)

Leave a Comment

12 + 10 =
Please leave these two fields as-is: