Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Teadmistepäev Aabitsakukega

OLYMPUS DIGITAL CAMERALapsed on õues (vihma korral Lustimesilas). Lindilt kõlab laul „Aabitsakukk“ või „Küll on tähed“. Aabitsakukk tuleb tähtsalt koolikott seljas.

K – Tere, tüdrukud ja poisid! Mina olen KUKK – kõige targem lind maailmas. Miks ma olen kõige targem? ………. Sest ma olen Aabitsakukk ja astusin maha ühe vana aabitsa kaanelt. Eks sellepärast ma natuke kulunud valge ja räsitud sabaga välja näengi. Tegelikult tõusen ma alati varakult üles ja alustan kohe oma toimetustega pihta.

Lm „Kukeke“ (Läti )

K – Aga küsimus teile – mis asi on aabits?…….See on raamat, millest lapsed õppima hakkavad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVAATAME ERINEVAID AABITSAID

K – Aabitsast õpitakse tähti tundma ja neid kokku lugema. Ka minul on siin mõned tähed, millest saab sõnu moodustada.

JAGAN LASTELE MÕNED TÄHED – A – I, I – S – A

E – M – A

A – A – B – I – T – S – KINNITAVAD SEINALE

K – Kui lugemine selge, saab toredaid jutte ja luuletusi lugeda. Mina loen teile siit aabitsast ühe naljaluuletuse.

Laul „Prigadi-pragadi“

K – Oli vahva, eks!  Aga miks ma just täna teie juurde tulin? ………..Täna on teadmistepäev ehk tarkusepäev. Algas kool ning paljud suured ja väikesed läksid täna kooli. Kas siin on lapsi, kes järgmisel sügisel kooli lähevad? Miks käiakse koolis?……Mida koolis tehakse?……… Milliseid vahendeid on koolis vaja?………

VAATAME, MIS ON KOOLIKOTIS – laulik, töövihikud, pinal (pliiatsid…), värvid, paberid

K – Sa katsu, kui raske on koolikott.

ANNAN LASTELE KÄTTE.

Koolilaps peab ikka väga terve ja tugev olema, et sellist kotti kanda. Teeme ka mõned katsed…

M – „Ühel jalal seismine“

M – „Kukepoks“

K – Olete küll sportlikud ja tugevad ja isegi sõnu oskate kokku laduda.  Aga mina pean nüüd kahjuks lahkuma, sest mind ootab minu vana aabits, et lastele lugemist õpetada. Olge tublid ja õppige hoolega, siis on koolis lihtsam. Kikerikii!!!!

MÄNGIB TAAS MUUSIKA JA KUKK LAHKUB VÄGA TÄHTSAL SAMMUL.

Silvi Paagel,muusika-ja liikumisõpetaja Viljandi lasteaiast Mesimumm

Leave a Comment

8 + 8 =
Please leave these two fields as-is: