Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Viimsi XII Rannajooks

???????????????????????????????Viimsi XII Rannajooks toimus 16.septembril Haabneeme rannas. Rannajooks on suunatud lasteaiaealistele lastele ning jooksu korraldajaks on Viimsi Lasteaiad. Sel aastal osales jooksul rekordarv osalejaid – 510 last 29-st lasteaiarühmast. Enamasti olid need Viimsi Lasteaedade lapsed, aga kohale olid saabunud ka külalised eralasteaiast Pääsupoeg, Aegviidu lasteaiast ja Tallinna Virmalise lasteaiast.

Kaugema kandi rahvas saabus jooksule küll bussidega, aga üle poole osalejatest tulid pooletunnise kõndimistee kauguselt ning pidid hiljem pärast ürituse lõppu sama tee veel kord maha käima. Vaatamata harjumusele kõikjale autoga sõita on Viimsi lapsed ikka väga tublid ja vastupidavad!  Mitte keegi ei lasknud ennast heidutada väikestest vihmasagaratest, mis aeg-ajalt üle ranna sabisesid. Vihmast märjal rannaliival ootasid lapsi piraadipealik ja tema meeskond. Jooksurada piiravate paadinööride küljes lehvisid värvilised lipud.

Kogu õhkkond lausa kutsus kiiremaid samme tegema. Kuna Viimsi Lasteaedades toimub sel õppeaastal  erinevate rahvaste ja kultuuride tundmaõppimine läbi mängude ja erinevate tegevuste , siis kutsus ka piraadipealik lapsi loomulikult endaga kaasa just nimelt ümbermaailmareisile. Joosta tuli maailma lõppu ja tagasi, pöördepunktiks vikerkaar. Eks üheksakümmend meetrit märjal liival paksudes jopedes ja suurtes kummikutes paistabki ühele 4-aastasele põngerjale nagu maailma lõppu jooksmine.  Kõik 510 tublit jooksjat jõudsid õnnelikult finišisse, kus neid ootas ees kosutav mahlajook ja rannajooksu rinnamärk. Kohtume taas järgmisel rannajooksul!

Reet Varik, Viimsi lasteaiad liikumisõpetaja

Leave a Comment

13 + 8 =
Please leave these two fields as-is: