Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kured läinud…

WP_20151016_046 (Medium)Rändlindude teema nädalal arutlesime ja mõtestasime 5-6 aastaste Nurmenukkudega  lahti  vanasõna “Kured läinud,kurjad ilmad. Haned läinud, hallad maas. Luiged läinud lumi taga”. Ühel hommikul olid hallad maas ja nii sai see sõna praktiliseltki selgeks.Nüüd on jäänud oodata veel vaid, millal luiged lähevad.

Lindudest rääkides tegime katseid sulgedega. Lapsed said teada, mis juhtub lindudega õlireostuse korral ja mis juhtub sulgedega puhtas vees. Lapsed nägid ja katsudes tundsid kuidas õline sulg raskeks muutus ja   vee põhja vajus, kuid puhtas vees  liugles  sulg sama kergelt vee peal edasi.

Vaatlesime ja võrdlesime  suurte lindude sulgi ja proovisime nendega kirjutada ja joonistada.

Samas said lapsed teada, et ise sulgi õuest korjata pole õige, kuna need võivad kanda palju haigusi. Sulgi tohiks korjata vaid koos vanemaga ja  neid peaks  enne kasutamist korralikult pesema.

Paberist kurgede meisterdamise käigus kordasime üle mõisted ruut, paremal-üleval, vasakul-all jne. Kured ise saatsime lõuna poole teele ning nad kaunistavad nüüd meie sügispilti rühmaseinal.

Unejutuks jutustasin lastele vana muinasjuttu “Metsluiged”, mis rääkis õe-venna armastusest ja sellest kuidas vanasti arvati, et kõik kes veidi kummaliselt käituvad on nõiad, kuid armastus ja headus võidab  alati.

 

Alasniidu Lasteaia

Vanemõpetaja Kaia Beres

 

Leave a Comment

10 + 13 =
Please leave these two fields as-is: