Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Valminud on tuleohutusest kõnelev multifilm koolieelikutele

Tulest_targem_multifilm_EST_06718 (Medium)Sel sügisel sai purki eelkooliealistele suunatud tuleohutusalane multifilm, mis on esimene omataoliste seas. Multikas räägib lihtsalt ja piltlikult illustreeritud loo tuleohutusest läbi peategelaste Henri, Hanna ning suitsuandur Otto juhtumiste.

Multifilmi peamine eesmärk on õpetada lastele, millised on need olukorrad, mis tekitavad kodudes tuleõnnetusi. Väga olulisel kohal on sealjuures ka selgitused, kuidas nimetatud olukordi vältida ja tulekahjusid ära hoida.  Lisaks rõhutatakse, miks on suitsuanduri olemasolu kodudes nii vajalik ning kuivõrd oluline on õnnetuse korral koheselt täiskasvanu teavitamine.  Kogu seda tarkust jagab lastele multifilmi üks peategelastest – suitsuandur Otto.

Igal sügisel väisavad päästjad lasteaedu üle Eesti, et anda eelkooliealistele esmased teadmised tuleohust ja –ohutusest. Nii ka sel aastal, mil need tarkused antakse edasi pea 12 000le lapsele. Multikas on hea abiline Tulest targem koolituste toetamiseks, andes õpetajatele ja vanematele võimaluse koos lastega päästjate poolt õpetatud tarkuste ülekordamiseks.

Multifilmis on kaasa löönud mitmed Eesti näitlejadki: suitsuandurile andis hääle Tiit Sukk, emale Külli Teetamm, lastele andsid hääle Theresa Maria Talistu ja Mark Samuel Malk.

 

Multifilm eesti keeles: https://www.youtube.com/watch?v=n57hZvUYvXk

Multifilm vene keeles: https://www.youtube.com/watch?v=26JVos0ZClU

 

 

Leave a Comment

9 + 13 =
Please leave these two fields as-is: