Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kadrioru kunstimuuseum toob lavale lasteetenduse „Talveunelm suvelossis“

talveunelm-suvelossisKadrioru kunstimuuseum koostöös Goltsman Balleti ja Stabiloga toob lavale algupärase ajaloolise tantsufantaasia „Talveunelm suvelossis“, mis esietendub 30. novembril Kadrioru kunstimuuseumis. Kolmest maalist inspireeritud etendus ühendab nii klassikalist sõnalavastust, balletti kui ka vabatantsu, pakkudes noorele publikule kaasahaarava ja mängulise võimaluse tutvuda ajaloo ja kunstiga.

 „Spetsiaalselt Kadrioru kunstimuuseumi peasaalile loodud lavastus järgib ajaloolisi pidepunkte, kuid on fantaasiaküllane ja mänguline, pakkudes põnevat vaatamist lastele vanuses alates kuuendast eluaastast. See on väärikaks jätkuks Kadrioru kohaspetsiifiliste lavastustele, kuid erinevalt senisest traditsioonist, on see lavastus esmakordselt suunatud nooremale publikule, samuti on see ka esimene kord kui Kadrioru kunstimuuseumi jaoks kirjutatakse uusi heliteoseid,“ ütles Kadrioru kunstimuuseumi direktor ja etenduse idee autor Aleksandra Murre.

„Viime selle mängulise lavastusega pealtvaatajad ajas tagasi keiser Nikolai I tütarde lapsepõlve, kust saab teada, kuidas mängisid lapsed siis, kui nutiseadmeid ei olnud ning mänguasju valmistati oma kätega. Etendus pakub põnevat avastamist ka täiskasvanutele, kes kindlasti märkavad, et laste rõõm ja mängulust on aegadeülesed,“ ütles lavastuse „Talveunelm suvelossis“ näitleja Märt Agu.

Lavastuse „Talveunelm suvelossis“ peategelasteks on Venemaa keisri Nikolai I kolm tütart Aleksandra, Olga ja Maria, kes elustuvad loo käigus Kadrioru kunstimuuseumi ekspositsiooni maalidelt, tuues näitemängu, tantsu ja muusika kaudu vaatajate ette nende suvepuhkuse idülli Kadriorus. Etenduse külalised saavad võimaluse rännata ajas ning kogeda 19. sajandi keisrikoja muinasjutulist elu, tutvuda tolleaegsete kommete ja eluviisiga.

Lavastus kulmineerub ballistseeniga, kus esinejad õpetavad lastele tantsusamme. Seejärel on lastel võimalus koos lossidaamidega joonistada ja kõik lapsed saavad Stabilo loovusele inspireeriva jõulukingituse: Stabilo kirjutusvahendid ja etendusele pühendatud vihiku.

Pilet lapsele 12 €, täiskasvanule 8 €. Grupibroneeringutele alates 20 inimesest kehtivad soodustused: lapse pilet 8 €, grupi saatja sissepääs tasuta. Nii üksimüügist kui ka grupibroneeringuga soetatud lapse pilet sisaldab kingitust Stabilolt. Piletid on müügil Kadrioru kunstimuuseumi kassas ja Piletilevis. Lisainfo ja grupibroneeringud: Marie Johanson (e-post kadriorg@ekm.ee, telefon 6066400).

 Etendused toimuvad alates 30. nov kuni 9. jaanuar, etenduste ajad http://kadriorumuuseum.ekm.ee/syndmus/ajalooline-tantsufantaasia-talveunelm-suvelossis/. Etendused on eesti või vene keeles. Kogu programm kestab orienteeruvalt tund aega.

 

Lavastuse loominguline meeskond:

Idee autor ja ajalooline konsultant: Aleksandra Murre

Lavastus ja koreograafia: Maria Goltsman

Esinejad: Märt Agu, Dmitri Kosjakov, Maria Goltsman, Xenia Rudakova, Polina Žukova-Lazartšuk, Goltsman Ballet Studio õpilased.

Helilooja ja elav klaveriesitlus: Vladimir Ignatov

Flöödimängija: Liina Fidelman

Valgustaja: Aleksandr Kohhanchuk

Kostüümid: Tetyana Novezhenina, Maria Goltsman

 

Toetajad Eesti Kultuurkapital ja Stabilo. Partnerid Vene Filharmoonia Ühing, Inimese Arengu Keskus, Tallinna Tantsuakadeemia, Goltsman Therapy, Tet&Fur, Eesti Tantsuagentuur ja PR Partner.

 

Leave a Comment

13 + 8 =
Please leave these two fields as-is: