Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Isadepäev

artikkel pilt (Medium)Igal perel on omad traditsioonid ja viisid, kuidas SEDA päeva tähistada. Mis on SEE salapärane tähtis päev? Vikipeedia kirjutab nõnda: … on püha, millega märgitakse ära meeste rolli laste kasvatamisel ning avaldatakse tänu isadele ja vanaisadele.

Meie Puhhi lasteaed on samuti  justkui väike pere, mis koosneb kahest rühmast: Elevantsidest ning Tiigrikutsudest, kus ringi trallivad erinevas vanuses lapsed alates 1,6 -7.  Ja nii nagu igas peres on omad traditsioonid, on ka Puhhis kindel traditsioon, et isadepäev on kõigi isade ja perede ühine pidupäev, mille sihiks on väärtustada isade ja laste suhteid ning silmas pidada isade rolli peres.  DSCN1447 (Medium)Igal aastal oleme püüdnud tähistada isadepäeva veidi erinevalt, küll on puhhilapsed külastanud Ahhaa teaduskeskust, küll saalis esinenud laulude tantsudega ja ka mängumaal on käidud uudistamas. Sel aastal kuulutasime välja hoopis isadepäeva mänguõhtud rühmades. Pisikestel Elevantsidel pisut ühtemoodi ja suurematel Tiigrikutsudel pisut teistmoodi.

Väikesed Elevantside rühma lapsed said mänguõhtut alustades endale lasteaia kostüümikapi varudest erinevaid aksessuaare valida. Ja nii siis need vahvad mõmmid ja kiisud ja jänkud ja liblikad ootasid pikisilmi, kuna need isad ja emad lõpuks ometi tulevad, et ühiselt rühmas aega veeta.

DSCN1414 (Medium) Omatehtud kaardid, millel peal vahvad isevärvitud lipsud, olid ootamas reas, et siis iga laps saaks oma armsa kätetöö isale uhkelt üle anda.  Ikkagi ise tehtud, kuigi õpetaja aitas õiged read kaardi sisse ritta seada.  Küll kasvades ja koos õppides oskab väike käeke varsti juba ise tänusõnu kirja panna.  Nõnda see südamlik õhtu veeres.  Koos joonistati ja mängiti ja söödi küpsist ja püüti vikerkaare- värvilisi seebimulle ja tehti toredaid perepilte, et õhtust jääks ka tore mälestus, mida ikka ja jälle koos perega meelde tuletada.

DSCN1475 (Medium)Suurema rühma ettevalmistused isadepäevaks algasid juba oktoobris, õpiti laule, tantse ja luuletust. Selle aasta teemaks oli „Tegin koos isaga“, mille eesmärgiks oli laste ja isade kvaliteetaja väärtustamine. Isadepäeva õhtuks pidid lapsed ja isad koos midagi vahvat välja mõtlema, mida lasteaias teistega jagada. Meie lapsed ja isad tõid peole kaasa meisterdusi, isetehtud fotoalbumeid, joonistusi, mis oli kodus joonistatud, räägiti reisikogemusi ning küpsetati magusat. Kõike seda oli tore kuulata ning vaadata. Hiljem pidid isad ära arvama oma portreepildi, mida lapsed eelnevatel päevadel hoolega olid joonistanud. See oli lõbus ning polnudki just väga lihtne isadel. Osad isad olid kaasa võtnud huvitavaid mänge, mida sai terve rühmaga mängitud. Peo lõpus andsid lapsed oma kallitele isadele enda meisterdatud võtmehoidjad ning söödi maitsvat torti, mis oli valmistatud laste poolt isadele.

 

 

Kristel Vals.Liis Nordström

Puhhi  lasteaed

Leave a Comment

4 + 13 =
Please leave these two fields as-is: