Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Taipoksi treener Kevin Renno: personaaltreeningus käib kogu protsess ühele inimesele mõeldes

Taipoks_lastega3 (Medium)Sporti on mõistlik teha kogenud treeneri käe all ja tema õpetuste järg ning seda saab teha nii rühma- kui ka personaaltreeningutena. Kui paluda  treenerit pühendada veidi aega vaid teile, siis saab ta paremini anda õpetust just sel moel, nagu on parem just teile. Personaaltreeningutest taipoksis räägib treener Kevin Renno.

Kevin, millised on personaaltreeningu plussid?

Taipoks_lastega (Medium)Olulisem pluss on see, et treening on just teile. Kui inimene tuleb rühmatreeningusse, siis peab ta mingil määral pidama tempot kogu rühma või paarilisega. Personaaltreener keskendub ühe isiksuse tahtmistele ja olgu selleks siis kaalu alandamine, tehnikate õppimine või füüsilise vormi parandamine, kogu protsess käib ühele inimesele mõeldes, treeneri tähelepanu on kogu aeg vaid temal. Tänu sellele on edasiminek ka teine kui rühmatreeningu puhul.

Kas on olemas sihtgrupp, kellele personaaltreening ei sobi?

Taipoks_lastega2 (Medium)See sobib absoluutselt kõigile. Meil võtavad personaaltreeneri  lapsevanemad oma 8-9-aastastele lastele just sel eesmärgil, et õpetada neile tehnikaid ja saata siis võistlema. Siin käib ka 50+ vanuses ülekaalulisi inimesi, kes tahavad seda teha tervisespordina ja kehakaalu alandamiseks. Personaaltreeningu point on selles, et see sobib igaühele ning kindlasti ei tähenda see seda, et kaitsmed peale ja kohe ringi treeneriga võitlema. Inimene räägib algul treenerile, miks ta üldse trenni tuli ja mida ta  tahab saavutada, kas näiteks kaalus maha võtta või paremat füüsilist vormi saavutada, ja vastavalt sellele siis trenni tehaksegi.
Taipoks tervisespordina tundub imelik. Kas tai poksi on võimalik ka ainult sel eesmärgil harrastada? Kui kaua peaks tervissportlane nädalas treenima?

Taipoks sobib hästi ka tervisespordina.Treeningusagedus on individuaalne, kuidas keegi soovib. Et füüsiline vorm paraneks ja kehakaal alla läheks, peaks trennis käima miinimum kolm korda nädalas. Kaks korda nädalas on nii oma lõbuks, sellega ei maksa füüsilise vormi paranemist nii lihtsalt  loota, see võtab aega. Kui panna ka toitumine paika, siis kaal langeks ka kahe korraga nädalas, aga muud efekti see ei anna. Kui tahad arenemist näha ja tehnikaid omandada, siis miinimumiks on 3x nädalas.

Kas peaks ka mingit muud trenni juurde tegema, näiteks jooksmist?

Kes pole enne trenni teinud, see võiks alustada kolme korraga nädalas ja edasi võib lisaks teha ka midagi muud, näiteks siis jooksu. Aga kohe  algusest 5-6 trenni nädalas, seda kindlasti mitte. Mõistlik oleks esialgu trenni teha üle päeva, üks päev trenn, teisel päeval puhkus ja nii edasi. Või kaks päeva trenni ja kaks päeva taastumist.

Mida ütleksite toitumise kohta?

Kui inimene hakkab trenni tegema, siis nõuab keha energia tarvis endiselt  toitu ja kui ka edaspidi samamoodi süüa, siis kaal ei muutu. Kui aga hakkad trenni tehes vähem sööma, siis võib energiast puudu jääda. Trenn aitab kaalu langetada, aga seda tuleb teha koos õige toitumisega ja selles aitavad erialaspetsialistide nõuanded. Oskame toitumisalast nõu küll anda ja tunneme põhitõdesid, kuid toitumisspetsialistid me ei ole. Kes soovib  väga spetsiifilist toitumiskava, peaks siiski professionaali juurde pöörduma ja meil neid siin Sparta Spordiklubis jagub.

Leave a Comment

2 + 4 =
Please leave these two fields as-is: