Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Nukuteater kingakarbis”

DSC_0187 (Medium)Lastele meeldib nii ise näidelda kui ka näidendeid vaadata. Paraku ei käi mitte kõik lapsed vanematega teatris. Meie lasteaed kutsub külla erinevad laste- või nukuteatrid, kuid tore on ka rühmas oma teatrit teha.

Emotsionaalselt esitatud lühikesed jutud, mille tekstides on palju kordusi, sobivad hästi ka sõimerühmas esitamiseks. Need jäävad hästi meelde ja laps saab kuuldud ja nähtud jutu järgi imiteerida loo tegelaste hääli, tegevusi, korrata kergemaid fraase, laule ja liisusalme.

Mulle meeldib heegeldada, meisterdasin rühma erinevaid nukukesi, kellega kas niisama mängida või neid  siis teatri tegemisel kasutada. Kuna sellel aastal on minu rühmas 2-3 aastased lapsed, siis on ka nukud pisikesed ja teatrilavaks sobib lausa kingakarp.

Oleme mänginud  „Kolme põrsakest”; „Kakukest”, „Kolme karu” ja ka ise väljamõeldud näidendeid vastavalt aastaajale ja tähtpäevadele. Tore on vaadata, kuidas lapsed pärast etendust nukkudega mängivad korrates lihtsamaid fraase ja tegevusi.

Samuti olen nukke kasutanud loendamise õpetamisel -„Kolma karu,“Kolm põrsakest“ jne.
Ka värvuste õpetamisel on nukud lastele abiks.
Rõõmu jagub nii lastele kui iseendale!

 

Õpetaja Signe Leola-Peemot Tartu lasteiast Kannike

Leave a Comment

6 + 7 =
Please leave these two fields as-is: