Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastefond kutsub haruldaste haigustega laste toetuseks mündikaarti laduma

Pühapäeval, 28. veebruaril tähistab SA TÜ Kliinikumi Lastefond rahvusvahelist haruldaste haiguste päeva. Sel puhul korraldatakse Tallinnas ja Tartus mündikaardi ladumise aktsioonid, mille eesmärgiks on koguda annetusi haruldaste haigustega laste toetuseks.

Tartu Kaubamajja ja Tallinna Ülemiste keskusesse üles seatud mündikaartide näol on tegemist 1,5-meetrise läbimõõduga Eesti kaardi kujutistega, millele headel inimestel palutakse annetusena asetada euromünte- või sente. Ühiselt loodetakse nii katta terve kaart müntidega ning koguda haruldaste haigustega lastele võimalikult suur toetussumma.

Aktsioonid ei piirdu aga vaid annetuste kogumisega, vaid tegevusi leidub teisigi. Tartu Kaubamajas on lapsi lõbustamas Lastefondi maskott Mõmmik, Jänku-Juss ja Johanna ning tüdrukute suured lemmikud Elsa ja Anna, kellest viimane maalib soovijate nägudele ka imeilusaid pilte. Suuremate laste ja täiskasvanutega uurib DNAd ja korraldab teisi põnevaid katseid Tartu Ülikooli Rändav Bioklass. Ülemiste keskuses rõõmustab kohaletulnuid väikese etteastega Elina Born ning viiakse läbi heategevuslik oksjon. Lastele pakuvad meelelahutust Lastefondi maskott Mõmmik, näomaalija ja õhupalliloomade meisterdaja. Üritused algavad mõlemas kohas kell 12 ning tegevusi jagub kella 16-ni.

Rahvusvaheline haruldaste haiguste päev haruldasel kuupäeval, 29. veebruaril, koondab tähelepanu keskmesse need 6-8% rahvastikust, kes põevad harva esinevaid, raskeid ja enamasti kroonilise kuluga tõbesid. Päeva eesmärgiks on teadvustada haruldaste haiguste olemasolu ja nende mõju põdejatele.

Lastefond toetab hetkel igakuiselt 12 haruldase haigusega last kokku 3592 euroga kuus (rohkem kui 43 000 euroga aastas). Nende seas on nii lapsi, kelle haiguse esinemissagedus on 1:2000 kui ka neid, kelle haigust esineb vaid ühel miljonist.

“Toetame neid lapsi väga erineval moel vastavalt sellele, milline on konkreetse lapse abivajadus,” täpsustab Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves. “Näiteks aitame me harvaesinevate haigustega lapsi kasvatavatel perekondadel tasuda toidusegude ja juurdekuuluvate abivahendite, ravimite ning erinevate teraapiate eest, aga ka katta raviasutustesse sõitmise või ravireiside transpordikulusid.”

Haruldaste haigustega lapsi on võimalik toetada ka tehes ülekanne Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele selgitusega “haruldaste haigustega lapsed”:
Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Leave a Comment

4 + 12 =
Please leave these two fields as-is: