Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kosmosenädal Nõlvaku Lasteaia Tuleviku filiaalis

DSC_0085 (Large)Aprilli alguses toimus Nõlvaku lasteaia Tuleviku filiaalis Kosmosenädal, mille raames toimus erinevaid sündmusi nii lastele kui ka lapsevanematele.

Toimetused algasid juba enne Kosmosenädalat, sest iga rühm pidi valmistama maskoti teemal “Mida näen läbi teleskoobi?”. Vanemad tulid kokku, panid mõtted ja käed usinasti tööle ning üheskoos need valmis saidki.

DSC_0034 (Large)Kosmosenädal võeti vastu sportlikult: õpetaja Meelise juhtimisel tegid rühmad ühise liikumistegevuse, tervitades algavat nädalat erinevate liikumismängude ja tantsudega. Kosmosenädala jooksul käisid osad rühmad Energia Avastuskeskuses, vaatamas planetaariumietendust “Päikesejänku”.

Teisipäevaks ja kolmapäevaks kutsuti lapsevanemad lasteaeda, et võistelda mängus “Tuleviku Täht 2016”. Varasemalt olid õpetajad küsinud laste käest erinevaid kosmoseteemalisi küsimusi ja laste vastused üles kirjutanud. Mäng toimus telemängu ”Rooside Sõda” stiilis. Teisipäeval võistlesid Ehakiirte, Imeliste ja Virmaliste vanemad, kolmapäeval Leiutajate, Tähetarkade ja Unistajate lapsevanemad. Mängu käigus selgus, et kuu on tehtud juustust, komeet maitseb halvasti ja öösiti ei näe midagi taevas, sest sel ajal tegeletakse magamisega, mitte taevasse vaatamisega.

Teisipäevasel võistlusel sai võidu Imeliste rühm ja kolmapäevase tiheda rebimise ja lisaküsimuse järel osutus võitjaks Unistajate rühm. Kui mäng mängitud ja väikesed vahevõimlemised tehtud, said lapsevanemad varem valmistatud maskottide poolt hääletada, ainult enda rühma poolt  hääletada ei saanud.

Neljapäeva hommikul toimus Kosmosenädalat kokkuvõttev sündmus – kosmosekarneval. Tuleviku lasteaia saali,  Kosmosesse, oli kogunenud suur hulk erinevaid tulnukaid, mõned Maa pealt saadetud tegelased ja isegi Sputnik. Õpetajate etenduses saatsid paljudele lastele tuttavad Anu ja Mart Sipsiku kosmosesse, kust viimane koos kõikide sealsete tegelastega Maale naases.

Maal lauldi ja tantsiti ning enne kui külalised koju tagasi saadeti kuulutati välja maskotivõistluse võitja. Selleaastase maskotivõistluse võitsid ülelasteaialise hääletuse tulemusel Tuleviku lasteaia kõige pisemad – Virmalised. Neile anti üle uhke raketikujuline rändkarikas, mis nüüd terve aasta nende rühmaruumi kaunistab.

Karmen Raik ja Marii Susi

Nõlvaku Lasteaia Tuleviku filiaali õpetajad

Leave a Comment

15 + 8 =
Please leave these two fields as-is: