Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Läbi looduse kooliks valmis

DSCF1005 (Large)Juba meie vanavanemad teadsid , et ühtsuses peitub jõud. See teadmine toimib edukalt  Jõhvi Lasteaiad Pillerkaare, Sipsiku  ja Kalevipoja majas.

Juba kolm aastat tegutseb  Pillerkaare maja õpetaja Õnne Nõmmeloo eestvedamisel loodusrühm , kuhu kuuluvad kolme maja õpetajad, kes soovivad lastele edasi anda

loodustarkusi, läbi erinevate ürituste ja tegevuste.

DSCF1004 (Large)Igal aastal on toimunud mitmed  lastetööde näitused, mis on üles pandud  kaubanduskeskusesse” Tsentraal”, et ka linnarahvas näeks, kui hästi tunnevad  lasteaialapsed loodust ning oskavad  sellest  joonistada. Kahel aastal tervitasime kevadet karnevaliga , millest võeti osa suurima hea meelega.

Mälumängu „ Läbi looduse kooliks valmis „  sügis.-talve – ja kevadturniir pani nii lapsed kui rühmaõpetajad päris tõsiselt proovile.  Võistkondades osalesid 5 – 7 a. lapsed. Iga turniiriga kaasnes kodune ülesanne, kus majad pidid ennast tutvustama läbi looduse, lugema luuletusi talvest ja laulma kevadelaule. Küsimustik looma,-taime-ja linnuriigist  oli koostatud lasteaias õpitud materjali põhjal.

DSCF0981 (Large)Turniiridel  ei puudunud ka praktiline tegevus, milleks olid  looduslikest materjalidest sügiskompositsioonid, kolmele põrsakesele maja ehitamine ja kevade sümbolitest pildi tegemine. Palju elevust tõid saali  äraarvamised loodushäältest . Turniiride võistlejaid ja külalisi tervitasid Pillerkaare maja Töökade siilide laululapsed.  Nagu mälumängule kohane ei puudunud ka kohtunikekogu, kuhu kuulusid majade õppealajuhatajad Ly Ujok, Leana Kruuse ja Häli Erikson. Külaliskohtunikuks oli Keskkonnaameti spetsialist Riina Vaht, kes oskas lapsi üllatada väga vahvade ja lastepäraste küsimustega.

DSCF0998 (Large)Aga iga hea asi saab ükskord ikka otsa. Märkamatult oligi kätte jõudnud kevadturniir,mis pani punkti mälumängule. Peale tõsist tööd küsimuste vastamisel, toimus pidulik lõpetamine. Jõhvi Lasteaiad direktor Raili Oks tänas kõiki osalejaid, publikut ja eriti lapsi, kes olid väga tublid kõigil kolmel turniiril.

Tänukirjad üle antud, ühistantsud tantsitud oligi aeg istuda koos sõpradega laua taha, süüa kringlit ja tunda rõõmu koosolemisest.
Kell tiksus oma aega ja juba oligi   buss Pillerkaare maja ees, et heas tujus lapsed tagasi oma majadesse sõidutada.

See loodusele pühendatud üritus, näitas veel kord, et hea tahte ja koostööga, võib liigutada mägesid.

Ly Purka,
vanemõpetaja,
Jõhvi lasteaiad,
Pillerkaare maja

 

 

 

 

Leave a Comment

14 + 14 =
Please leave these two fields as-is: