Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Uusi traditsioone loomas

DSCF1228 (Large)Jõhvi Lasteaiad Pillerkaare maja kõnnib alles väikese lapse kingades. Sügisel saame 6 aastaseks.
Traditsioonide loomine ei käi üleöö, vaid selleks tuleb võtta aega, mõtteid ja tegijaid, kes soovivad, et majal oleks kestvus.
Pillerkaare maja Julgete jäneste koolirühmas otsustati luua uus traditsioon – koolilaste pidžaamaöö lasteaias. Plaanid paika pandud jäi üle oodata õiget päeva ja head ilma.
Ja käes see päev oligi! Juba hommikul algasid ettevalmistused pidžaamaööks. Kogu rühm võttis osa pirukate, saiakeste valmistamisest aga suuremad jänesed õpetaja Külli ja õp.abi Meelika küpsetasid õhtuks mitu korvitäit head ja paremat. Pirukad küpsetatud läksid lapsed parki, et üheskoos mängida, orienteerudes kevadet otsida ja oravatele pähkleid anda. Värske õhk ja liikumine on olnud alati laste jaoks söögiisu tekitaja. Nii ka seekord. Pargist tagasi tulles oli kõigil lastel maailma parim söögiisu.

Söögid söödud, joogid joodud oli aeg maha võtta ja nautida popcorniga muinasjutufilmi nagu päris kinos. Peale filmi vaatmist toimus saalis pidžaamades öödisko. Oi, seda tantsu ja lusti, mis disko pakkus. Öödiskost tuli osa võtma ka direktor Raili Oks ja õppealajuhataja Ly Ujok. Lapsed oleks tantsinud kindlasti veel mitu head tundi, kui poleks helisenud öörahu kell. Päevategevused olid teinud oma töö ja unekene oli kiirelt silma tulemas.
Lapsed magusalt magamas, istusid suured jänesed öökohvikus ja tegid kokkuvõte päevast. Ühiselt jõuti järeldusele, et tasub ka järgmistel aastatel seda üritust jätkata ja uus traditsioon oligi loodud.

Jõhvi Lasteaiad
Pillerkaare maja
Külli Bachman
õpetaja

 

 

Leave a Comment

12 + 5 =
Please leave these two fields as-is: