Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kaunis kevadpäev Taevaskoja metsas

Kristi randla (Large)3. mail istusid Põlva Mesimummi lasteaia Rukkilille ja Meelespea rühmade lapsed ning õpetajad bussi, et sõita Taevaskotta. See on üks meie lemmikkohtadest, kus on võimalus väljuda tavakeskkonnast ning nautida kevadel matkamist ja mänge metsas. Männimetsas saame hingata kosutavat õhku ja näha imeilusat loodust.  Meil on ühendatud meeldiv kasulikuga,  anname lastele ka uusi teadmisi ja paneme osavuse ning  julguse proovile.

Taevaskojas, parkimisplatsil,  ootasid meid Põlva ringkonna tublid naiskodukaitsjad, kes on juba 4 aastat meiega koostööd teinud. Üheskoos võtame paar korda aastas midagi ette, et laste elu lasteaias põnevam ja rikkam oleks.

Kohtumispaigas tutvusime, jagasime lapsed neljaks grupiks ja matk võis alata.

Lapsed olid üllatavalt tublid. Kõndisime tempokalt Suure Taevaskoja kaljuni, vahepeal sai ka jooksu teha. Võimalus oli lasta teha näomaaling, mida enamus lapsi ka soovisid ja õpetajad samuti. Tagasi tulles leidsime teelt põnevaid takistusi ja ülesandeid. Kõige esimeses punktis, mis meie teele jäi, pidid lapsed otsima käbisid ja nendega täpsust viskama. Lapsed olid päris täpse käega.

Teises punktis olid peidetud esemed metsa ja lapsed pidid neid märkama ja ütlema, mida nad nägid. Koolieelikud  olid väga tähelepanelikud ja leidsid peaaegu kõik peidetud esemed üles.

Loomanahkadega tutvumas (Large) Matkates edasi, leidsime metsa äärest tütarlapse, kes pani meid mõistatama, missuguse looma nahaga on tegu. Lapsed küll ei suutnud kõiki loomanahku ära arvata, kuid neile jäi pärast meelde, kellele loomadest nahad kuulusid. Lapsed said katsuda ja silitada loomade kasukaid. See oli hästi põnev, sest varem polnud keegi seda teinud.

Väga sportlik oli takistusraja läbimine. Tuli ületada mahalangenud puu, kiiver pidi peas olema ja siis roomama läbi võrgu alt. Seejärel visati saabast, kes kaugemale viskab. Läbisin ka ise selle toreda raja ja lapsepõlv tuli meelde.

Lahked naiskodukaitse naised pakkusid meile juua ja puuvilju, vahetasime tänusõnu ja jääme nüüd ootama uusi kohtumisi. Lapsed jäid rahule, tagasiside oli väga positiivne. Ilmaga vedas ja olimegi  veetnud Taevaskoja metsas väga mõnusa kevadpäeva.

Ma arvan, et toredad ettevõtmised teistsuguses keskkonnas ja kohtumine uute inimestega rikastavad lasteaialaste igapäevaelu,  laiendavad laste silmaringi ning loovad ka uusi sõprussidemeid. Hindame väga oma koostööpartnereid Naiskodukaitse Põlva ringkonnast.

 

Urve Vares, Põlva Mesimummi Lasteaia liikumisvanemõpetaja

Fotod: Kristi Randla

Leave a Comment

3 + 8 =
Please leave these two fields as-is: