Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pesamunad Teispere linnu- ja loomapargis

piltPäikesejänku lasteaia  Pesamunade  rühma lapsed sõitsid ühel ilusal sügispäeval  Teispere tallu maaõhku nuusutama ja linde, loomi kaema.

Rõõmsal moel võttis meid vastu taluperenaine Malle isiklikult. Ta tutvustas meid oma lindude ja loomadega ning lubas paitada jäneseid ja sööta pesukaru Pässut, kes ronis mööda võrku nagu akrobaat. Jänesed ja pesukaru kujunesidki laste lemmikuteks.

Pilt2Lindudest olid esindatud kanad, kuked, tuvid, pardid, haned ja kuldfaasanid. Eriti nalja tegid lastele lindude nimed nagu naeru- ja postituvi, jooksupart ning kuldfaasan. Andry arvates olid kõige naljakamad karvaste jalgadega kuked (udusulgedega) ja  hiiglapaksud (Hiina) haned.

Seejärel märkasid lapsed (näidis) mesilastaru ning said uusi teadmisi mesilaste elu-olust ja nägid, milliseid tööriistu mesinik tööks vajab.

Kui kõik linnud ja loomad olid mitu korda üle  vaadatud viis perenaine meid enne metsarajale minekut arteesia kaevule janu kustutama.  Metsaraja ääres õnnestus lastel näha eri liiki seeni, puid ja rebaseurgu. Kõige põnevam oli minna läbi tiheda ja pimeda kuusetuka. Laste arvates sarnanes see muinasjutumetsaga.

Peale metsamatka said lapsed ringi uudistada parkaias ja jalgu puhata väikeses aiamajakeses, kuhu tuli minna üle oja ehitatud kaarsilla. Majakeses oli lastel võimalik mängida pererahva poolt loodud oma taluteemalist lauamängu.

Toreda päeva lõpetasime suures õuemajas, kus sai näha ja kaasa osta pereliikmete poolt valmistaud käsitööd: sulgedest valmistatud prosse ja peakatteid lastele.

Meeldejääv hommikupoolik lõppes tervise- ja magusaampsuga.

 

Kaili Kask,    Reet Lillemaa

Pärnu Lasteaed Päikesejänku õpetajad

 

 

 

 

Leave a Comment

10 + 12 =
Please leave these two fields as-is: