Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Tammelinna tõrukesed“

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMul on hea meel avada laste joonistuste näitus „Tammelinna tõrukesed“ siin Tammelinna raamatukogus.

Teatavasti algasid esmaspäeval Tammelinna päevad, mis toovad tammelinlastele ja nende sõpradele hulgaliselt erinevaid üritusi ja koostegemise võimalusi. Just nimelt tammelinlaste sõpradeks oleme endid Maarjamõisa lasteaias alati pidanud.

Tammelinna raamatukogu on olnud pikki aastaid meie lasteaia ürituste aastakavas. Nii on väga suure populaarsuse võitnud igaaastane emakeelepäevale pühendatud luulekonkurss. Samuti  oleme tänulikud raamatukogu agaratele töötajatele, kes ei ole paljuks pidanud raamatukotiga lausa lasteaeda kohale tulla.

Ma ei liialda, kui ütlen, et kindlasti pooled Maarjamõisa lasteaia lastest on Tammelinna raamatukogu usinad lugejad. Selle tunnistuseks on Tammelinna raamatukogu kleebistega raamatud, mida me igapäevaselt rühmas koos lastega uurime ja loeme.

Nüüd mõne sõnaga avatavast näitusest. Lisaks Maarjamõisa lasteaia töödele on oma pildid toonud näitusele ka Tõrukese lasteaia Jäneste rühma lapsed. Suur tänu neile selle eest.

Tammetõrud on ühed vahvad sügisannid, mis paeluvad just lasteaiaealiste laste tähelepanu, lisaks saab neist meisterdada toredaid ja vahvaid tõruloomi.

Nii on lihtne järeldada, et Tammelinn on üks ütlemata tore lastesõbralik koht. Ma ei eksi, kui ütlen, et iga lapsevanem on olnud tunnistajaks, millise uhkusega nende võsukesed oma tõrude kollektsiooni vanematele demonstreerivad.

Nii on tammetõrudel kindel koht lasteaia sügisestes kunstitegevustes, millest suure innuga kinni haaratakse.

Tänast näitust ei ava me lindi läbilõikamisega, vaid ühe toreda luuletusega. Kutsume siia Maribeli, kes loeb meile Ellen Niidu luuletuse „Tammetõru.“ Kui luuletus loetud, saab nautida nukuetendust sügisest.

 

Epp Mäe

Leave a Comment

14 + 14 =
Please leave these two fields as-is: