Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lõbus karneval

PEOKAVA
Tegelased:
PIPI, KUNINGAS EEFRAIM, AHV
Saal on kaunistatud lõunamaa päraselt (toataimed, taustaks sinisest riidest meri, teokarbid, kauss liivaga, milles liivaämber, kühvel jms, ujumisrõngad, mälestuskiri pulga otsas(plakat): Üle suure laia mere…., kuningatroon)
Banaanid, hernekommid
Lapsed on väikesed kurrunurruvuti saare elanikud (eelnevalt on lapsevanemad saanud ülesande leida lapsele sobiv riietus).
Lapsed kogunevad saali, istuvad vaipadel.
Tuleb Pipi koos ahviga.
Ookeanilugu (Pipi CD)
PIPI: Siin ongi see koht kurrunurruvuti saarel, kus lained minu isa randa uhtusid, kui torm ta laevatekilt merre viis. Vaata ahv, siia on kurrunurruvuti keeles kirjutatud: (loeb plakatilt) ÜLE SUURE LAIA MERE TULI MEIE PAKS VALGE PEALIK.SIIN ON SEE KOHT, KUS TA KALDALE JÕUDIS SEL AJAL, KUI LEIVAPUUD ÕITSESID. JÄÄGU TA ALATI NII PAKSUKS JA UHKEKS NAGU SIIS, KUI TA TULI.
PIPI pühib liigutusest silmi: No küll on ilusasti kirjutatud. Õhtu on kätte jõudnud ja kohe on valitsemise aeg ja minu isa peaks iga hetk siia jõudma.
AHV: ( koputab Pipile õlale ja näitab näpuga laste poole): Kuule, kes need on?
PIPI: Need on ju väikesed kurrunurruvutid, minu isa alamad, noh. Me peamegi natuke nende keelt harjutama, et oma isale rõõmu valmistada.
Ütleme kõik koos tere tulemast paks valge pealik. See on USSAKUURA, KUSSAKAARA.
(kordame koos lastega niikaua, kuni kõigil selge on). Õpime ka kummardama: Kõik laskuvad põlvili, käed üles ja painutus ette, otsaesine puudutab põrandat. Samal ajal ütleme ussakuura, kussakaara.
PIPI: Sa ahv, mine vaata, kuhu mu isa kuningas Eefraim niikauaks jääb, ega ta dzunglisse ära pole eksinud. (Pipi harjutab niikaua trummimängu).
Tuleb kuningas Eefraim. Tõstab tervituseks käe ja hüüab: MUONI MANANA- see tähendab jälle teie teenistuses. Eefraim istub oma kuningatroonile.
PIPI: Nüüd me peame kuningat tervitama minema. Kutsub kõigepealt poisid kuninga ette-põlvitus koos tervitusega, seejärel tüdrukud.
KUNINGAS: Nüüd kallid alamad, ma tahan omale päris enda orkestrit. Ma õpetan teid pilli mängima ja siis te saate mulle edaspidi alati esineda. Pipi ja ahv otsige pillid välja. Kuningas valib igast rühmast 3-4 last, kes saavad omale pilli (erinevad lastepillid) ja ettekandele tuleb “
“Kauge maa mäng” (CD Ühes šokolaadilinnas)
AHV tuleb banaanikorviga: Vaadake, mis mina leidsin. Hakkan kohe maiustama. Istub saalinurka maha ja hakkab banaane koorima ja tükeldama.
KUNINGAS: Aga nüüd on käes pidutsemise aeg ja kõik kurrunurruvuti saare poisid tulevad minuga sõjatantsu tantsima.
“Poistetants” koos kuningaga.
KUNINGAS: Nüüd mina istun ja puhkan ja sina tütreke Pipilota näita, mida sa teha oskad.
PIPI: Mina olen väga osav rõngakeerutaja. Keerutab rõngast käe ümber ja keha ümber.
Korraldab rõngakeerutamise võistluse: Kes kõige kauem rõngast keerutab (õpetajatele, vanema rühma tüdrukutele).
Võistlusmäng: läbi rõnga pugemine
PIPI: Siin lõunameresaare värske õhu käes kipub nälg kallale, isa Eefraim mida teie siin sööte?
KUNINGAS: Sinu ahv on üksipäini suure hunniku meie lemmiktoitu ära söönud, vaata äkki jäi teistele ka midagi.
KÕIGILE PAKUTAKSE BANAANE, mis on vahepeal ahvi poolt ära kooritud ja tükeldatud.
LIMBO (Tüdrukute tants)
Kapten Pikksukaga jõukatsumisvõistlus
KUNINGAS: Nüüd kallis laps pean ma minema naabersaarele metssigu küttima, mul tuli hirmus isu põrsaprae järele. Kas saad siin üksi hakkama. Lahkub.
PIPI ronib kuninga troonile.
PIPI: See sõit on mulle lausa iluduskuuriks, ma olen tedretähniline ja ilusam kui kunagi. Kui see niiviisi edasi läheb, muutun ma vastapandamatuks. Aga nüüd ma pean tagasi oma koju, segasummasuvilasse minema.
Teiega on siin koos nii lõbus, ma mõtlen hirmuga,et pean varsti suureks saama! Suurtel inimestel pole kunagi midagi lõbusat.
AHV: Mängida nad ka ei saa, uhh küll on kole, et sa pead suureks saama.
PIPI: Kes ütles, et peab? Kui mu mälu ei peta, on mul kuskil mõned pillid.
AHV: Mis pillid?
PIPI: Mõned väga head pillid sellele, kes ei taha suureks saada (Pipi toob karbi hernekommidega).
AHV: Herned või?
PIPI: Pole need mingid herned, need on väänikupillid. Sain need ükskord ammu ühelt indiaanipealikult, kui juhtusin mainima, et ei hooli suurekssaamisest.
AHV: Kas needsamad pisikesed pillid aitavadki?
PIPI: Muidugi. Aga neid peab sööma pimedas ja sinna juurde tuleb öelda niimoodi: VÄIKE VÄÄNIK ANNA ASU; ET MA SUUREKS EAL EI KASU.
AHV: Ei kasva sa tahtsid öelda muidugi.
PIPI: Kui ma ütlesin kasu, siis ma mõtlesingi kasu. Selles see nipp ongi. Ükskord üks poiss ütles kasva ja hakkas kasvama, nii et mine või lolliks. Ta kasvas pikemaks kui kaelkirjak! Mitte mingil juhul ei tohi öelda kasva.
Pipi ja ahv jagavad igale lapsele kommi ja tuled kustutatakse. Kõik loevad Pipiga koos salmi ja söövad oma kommid ära.
PIPI JA AHV LAHKUVAD.
Kava koostas A. Lindgreni “Pipi Pikksuka” ainetel Tori Lasteaia õpetaja Kairi Merila

 

Leave a Comment

2 + 15 =
Please leave these two fields as-is: